HDI Global Specialty SE myöntää Suomen Ilmailuliiton jäsenille seuraavia vakuutuksia ja alennuksia vuonna 2024:

  • HDI myöntää seuraavia vakuutuksia sekä tyyppihyväksytyille moottorikoneille että Experimental-koneille, kummallekin sekä pyörillä että suksilla: Lentovastuuvakuutus (TPL), Ilmakuljetusvastuuvakuutus (PLL), Istuinpaikkavakuutus (PA) ja kaskovakuutus (Hull).

Vesilentotoiminnassa tarjotaan pakollisten vakuutusten lisäksi vain nk. Maakasko (Ground Risk Only). Se kattaa vain maassa ja maalla, lentotoiminnan ulkopuolella tapahtuneet vahingot. Eli ilma-aluksen maavahinkovakuutus lentotoiminnan välillä on voimassa vain, kun kone on maalla. Tässä kopio yhtiön julkaisemasta uudesta erikoisehdosta:

Special clause for ”Aircraft on floats”, applying to Hull Ground Risk only coverage: The insurance does not cover any damage resulting from the aircraft being on floats, e.g. damages when the aircraft is in or on water, moored at buoy, pier or similar, or during taxiing, take-off or landing on water.

 

  • Suomen Ilmailuliiton jäsenyhdistykset, jotka ovat ottaneet hyväksytyn SMS-järjestelmän käyttöön, saavat 20 % jäsenalennuksen kasko-vakuutuksen maksuista. Ilmailuliiton SMS-järjestelmästä saat lisätietoa verkkosivujen turvallisuusosiosta. Ilmailuliiton jäsenyhdistyksen enimmäisalennus kaskosta on 20 prosenttia.

Vakuutushakemukseen/tarjouspyyntöön tulee kirjata johtokunnan päätöksen päivämäärä SMS-järjestelmän käyttöönotosta sekä yhdistyksen jäsennumero. Huom. jäsennumero on tarkistettava vuoden 2024 jäsenmaksulaskusta.

 

  • Suomen Ilmailuliiton jäseninä olevat jäsenyhdistykset ja yksityiset henkilöt saavat 10% jäsenalennuksen ilma-alustensa kasko-vakuutusten maksuista. Vakuutushakemukseen/tarjouspyyntöön tulee merkitä jäsennumero. Huom. jäsennumero on tarkistettava vuoden 2024 jäsenmaksulaskusta.

 

  • Autogyroille tarjotaan Lentovastuuvakuutus (TPL), ilmakuljetusvastuuvakuutus (PLL) ja istuinpaikkavakuutus (PA).

”NOTE: PA for Paraglider (2-seaters) is offered only for flight training purposes.”

 

Application_Aircraft Insurance_HDI Global Specialty (hakemuslomake)