lukeaksesi lehdessä julkaistut artikkelit
Kirjaudu jäsentunnuksilla

Moottorilento

Moottorilento on perinteinen ja hyvin monimuotoinen ilmailulaji. Se tarjoaa erilaisia ilmailuelämyksiä matkalentämisestä kilpaurheiluun. Moni ammattilentäjä on aloittanut uransa harrastamalla moottorilentoa.

Moottorilennon monet muodot

Harrasteilmailu moottorikoneilla on useimmiten 2-4 paikkaisilla lentokoneilla tapahtuvia paikallis- ja matkalentoja ympäri Suomea tai naapurimaihin. Suomessa on lentoasemien lisäksi kymmeniä harraseilmailukäytössä olevia pienlentokenttiä, joista löytyy lisätietoja osoittesta www.lentopaikat.fi . Kokeneemmat harrastajat voivat lähteä vaikkapa Euroopan lentokenttiä kiertämään perheen kanssa.

Moottorilennon urheilumuotoja ovat urheilutaitolento, tarkkuuslento (suunnistus- ja laskeutumiskilpailu) sekä rallilento, joka on tarkkuuslennon kevytversio kaksihenkiselle miehistölle. Nämä lajit ovat kaikki kansainvälisiä.

Moottorilentokoneilla lennetään myös erilaista palvelulentotoimintaa, etsintä- ja metsäpalonvalvontalentoja sekä avustetaan muita ilmailun lajeja purjelentokoneiden hinausten ja laskuvarjohyppylentojen muodossa.

Laji on tarkkaan säännelty ja erittäin turvallisuushakuinen. Lähes kaikki lajin säädökset tulevat EU:n alaiselta yhteiseurooppalaiselta ilmailuviranomaiselta (EASA). Suomessa ilmailuviranomainen Trafi valvoo moottorilentotoimintaa. Trafin yleisilmailun esittelysivulta yleisilmailijalle pääsee perehtymään lajia koskeviin säädöksiin, turvallisuusohjeisiin jne.

 

Uutisia

Hans Gutmann -lentoralli järjestetään kahdeksannen kerran kuuluisan Johann (Hansi) Gutmannin muistoksi. Gutmann oli edelläkävijä, joka lensi pienkoneella maasta toiseen ja järjesti monia kansainvälisiä tapahtumia. Lue lisää: Hans Gutmann Memorial Rally

 

 

Video: Näin luonnistuu taitolento

 

Lisätietoa

Moottorilento-aiheista keskustelua käydään mm. www.flightforum.fi  ja www.facebook.com/groups/ilmailuryhma kanavissa.

 

 

 

 

 

 

Näytä lajitapahtumat

Lentopaikat

Lentopaikat

Termiikkiennuste

Termiikkiennuste

Ilmailukartta

Aviamaps

Jäsenkerhot

Suomen Ilmailuliitolla on ympäri maata yli 200 jäsenkerhoa, joissa ilmailua harrastetaan.

ETSI JÄSENKERHOJA