Miehittämättömän ilmailun toimikunta MIT

Miehittämättömän ilmailun toimikunta MIT perustettiin, kun Ilmailuliiton syyskokous päätti yhdistää Lennokkitoimikunnan ja Dronetoimikunnan. Muutos alkoi vuoden 2022 alussa.

 

Miehittämättömän ilmailun toimikunnan yhteystiedot 2023

pj.  Petri Kantola, kantola.pete@gmail.com, 358 400 910 203

varapj. Juha Reinikka

 

Toimikunta päättää ensimmäisessä kokouksessaan vuoden 2024 toimikunnan jäsenet. Alla on esitelty aiemman toimikunnan jäsenet.

 

Toimikunnan jäsenet esittäytyvät

 

Petri Kantola

 

Petri Kantola, Porvoon Ilmailukerhon ja MIT:in puheenjohtaja

Lennokkiharrastus on kantanut läpi elämäni ja yli 30 vuoden aikana olen askarrellut ja kokeillut vaikka minkälaisia koneita liidokeista droneihin ja isoihin scale-koneisiin. Tällä hetkellä omat suosikkini ovat heitto- sekä rinneliidokit.

Harrastan omaksi ilokseni, mutta myös kilpailutoimintaa on tullut kokeiltua aina MM-kisoja myöten. Kerhotoiminnassa olen ollut pitkään mukana ja arvostan harrastajaporukan hyvää yhteishenkeä. Hyviä ystäviä on kertynyt pitkin maailmaa.

MIT:in puheenjohtajana haluan edistää hyviä ja turvallisia harrastuspuitteita sekä mukavaa yhdessä olemista. Kokemuksesta tiedän, että toimimalla yhdessä saamme hienoja asioita aikaan!

Puhelin: 0400-910203

Sähköposti: kantola.pete@gmail.com

 

Juha Reinikka

 

Juha Reinikka, Kuopion Lennokkikerho KIHUn puheenjohtaja ja MIT:in varapuheenjohtaja

Olen harrastanut lennokkeja -60 luvulta asti. Olin noin 10-vuotias, kun liityin Kuopion Ilmailuyhdistyksen lennokkikerhoon. Nykyään olen Kuopion Lennokkikerho Kihun puheenjohtaja. Olen kisannut paljon eri lennokkiluokissa ja myös järjestänyt lukemattomia kisoja ja tapahtumia matkan varrella.

Vuonna 2014 menin mukaan Ilmailuliiton määräystyöryhmään ja siitä asti olen ollut aitiopaikalla seuraamassa ja vaikuttamassa suomalaiseen lennokkisäätelyyn. Arvostan perinteisiä lennokkilajeja, mutta olen samalla utelias ja innoissani uusista laitteista ja teknologiasta. Uskon että löydämme yhdessä keinot siihen, miten jaetaan ilmatila turvallisesti kaikkien osapuolten kesken.

Puhelin: 040-5664637

Sähköposti: juharein@gmail.com

 

Iiro Karesniemi

Iiro Karesniemi, Lennokkikerho Rakun puheenjohtaja ja MIT:in jäsen

Lennokkiharrastus alkoi jo pienenä. Isän kanssa Sinisiipiä ja Tokia. Siimarukit tulivat seuraavana. Aluksi oli SIL:n sarjasta tehty Brewster ja sitten iso läjä Cox 0,8cc siimiksiä. Löpö kun loppui, niin lyhennettiin siimat niin, että pystyi käsin pyörittämään. Eräänlaista lennokasta moukarinheittoa siis.

Väliin mahtui aika, jolloin lennokkiharrastus pitkään tauolla. Viimeiset pari vuosikymmentä on mennyt moottorilennokkien kanssa. Näiden koko on jossain vaiheessa päässyt hieman kasvamaan. Rakentaminen on myös olennainen osa harrastusta. Lennätän pääasiassa vain itse tikkusarjoista rakentamiani koneita.

Puhelin: 0400-443946

Sähköposti: iiro.karesniemi@gmail.com

 

 

Heikki Kangasniemi

Heikki Kangasniemi, TreRC:n ja MIT:in jäsen

Aloitin LK Kiurussa 60-luvun viimeisinä viikkoina, mistä Wake ja sisäscalet sekä siimalennokit tarttuivat nahkaani pysyvästi. Oman kerhon, Mellunmäen LK:n huipputiimissä ajoimme SM-tasolla siimastunttia, combattia ja jopa tiimaa vuosina 1974–79. 80-luvun taitteessa olin Hily:n lennokkitoiminnan ohjaaja, teimme yhteistyötä Helsingin Nuorisotoimen kanssa, muun muassa Malmin Monitoimikeskuksen FAI-tason lennokkikentästä.

30 vuotta tauolla ollut lennokkiharrastus on jatkunut viimeiset kymmenkunta vuotta pääpainona kerhotoiminta ja sunnuntailennättely uusio- ja kierrätyskoneilla, viimeksi uudella TreRC:n Akaan Lennokkikentällä. Tunnen melko paljon eri lajien harrastajia, jonka MIT haluaa tavoittaa uudella agendallaan, joten koen voivani antaa hyvän panoksen painamalla hommia erittäin rakentavan ja realistisen tiekartan kanssa, mitä MIT on piirtämässä.

Puhelin: 046-6815610

Sähköposti: kangasniemiheikki@gmail.com

 

Aaro Malila

Aaro Malila, FXJ Finland ry:n varapuheenjohtaja ja MIT:in jäsen

Lennokkiharrastukseni alkoi 1980-luvulla niin sanotusti perinteistä polkua, ja aika nopeasti RC-lennokkeihin ja -koptereihin päätynyt harrastelu katkesi kotvaksi vasta 1990-luvun lopulla, kun työ ja perheasiat veivät huomiota ja vapaa-aikaa. Kun aikaa sitten taas oli, ajauduin puolivahingossa RC-termiikkiliidokkien pariin ja sillä tiellä ollaan edelleen. Lennättämisen keskiössä on muutaman FAI-liidokkiluokan harjoitus- ja kilpailutoiminta, ja lajien kisoissa on tullut kierrettyä ulkomailla EM- ja MM-kisoja myöten.

Kerhotoiminnassa ei ole tullut oltua mukana sitten nuorisoaikojen, mutta Ilmailuliiton Lennokkitoimikunnan toiminnassa olin  2019, kun valmistelimme ja selvittelimme silloisen Lennokkitoimikunnan alla sitä, kuinka EASA-määräysmaailmasta voisi jotenkin kenties vielä selvitä. Ammattibyrokraattina intouduinkin jälleen kuluvalla kaudella mukaan MIT:in savottaan, ja tekemistähän riittääkin vielä yllin kyllin.

Suurimmaksi haasteeksi koen lähinnä se, kuinka harrastajat saadaan lähtemään uuden järjestelmän käyttöönottoon ja kehittämiseen mukaan – asia taitaa tuntua monesta edelleen turhan etäiseltä.

Puhelin: 040-5260189

Sähköposti: aaro.malila@gmail.com

 

Tero Salminen

Tero Salminen, RC-Kopterit ry varapuheenjohtaja, MIT:in jäsen

Teinivuosina oli jokunen itse-tehty liidokki, sitten ”elämä vei”. Koska oli kuulemma vaikeita aloittelin uudestaan koptereilla kymmenisen vuotta sitten, enkä ole katunut, päätä on saanut raapia. Tekniset ongelmat, niiden ratkaiseminen on parhaita puolia, aina yhtä palkitsevaa.
Matkalla on ollut jos jonkinmoista härveliä ja mahtavia yhteisöjä. Samoin matkalle on kertynyt RC-Kopteriyhdistyksen hallitus- ja puheenjohtajahommia jokusenkin vuoden ajalta, samoin Lennokkitoimikuntaa myös puheenjohtajana.
Puhelin: 044-3581208
Sähköposti: tero.salminen@kopterit.net

 

 

Jesse Julkunen

 

Jesse Julkunen

FPV Finlandin varapuheenjohtaja, MIT:n jäsen

Olen lennokkien kautta pienenä ilmailusta kiinnostunut ja 2021 uponnut FPV-kopterien maailmaan. Freestyle-lentäminen, kuvaukset ja sekä drone-kilpailut ovat lähellä sydäntäni. Olen mukana FPV Finlandin toiminnassa  katsomassa, että harrastusmahdollisuudet säilyvät turvallisesti.

MIT:in  toiminnassa olen mukana tuomassa keskusteluihin FPV-kopterien näkökulmaa.

Puhelin: 040-8018935

Sähköposti:  jesse.j.julkunen@gmail.com

 

Isto Saarinen

Puhelin: 0407021025

Sähköposti isto.saarinen.155@gmail.com

Lentopaikat

Lentopaikat

Termiikkiennuste

Termiikkiennuste

Ilmailukartta

Flygt

Jäsenkerhot

Suomen Ilmailuliitolla on ympäri maata yli 200 jäsenkerhoa, joissa ilmailua harrastetaan.

ETSI JÄSENKERHOJA