Kilpaurheilu

Kilpaileminen avaa oven maailmaan, jossa harrastus nousee uusiin ulottuvuuksiin. Ilmailuliitto tarjoaa jäsenilleen ainutlaatuisen mahdollisuuden osallistua dronejen kilpaurheilussa. Voit testata taitosi, kehittyä ja kokea kilpailun jännityksen.

 

 

Liitto tarjoaa kilpailumahdollisuuksia ja yhteisöllisyyden tunteen. Yhdessä koemme kilpailun huuman, jaamme intohimon lentämiseen ja tuemme toinen toisiamme kohti uusia huippuja.

 

Droneilla kilpaillaan eri sarjoissa niin kansallisesti kuin kansainvälisesti. Kilpaluokista suosituin on vauhdikas FPV Drone Racing. Yleisimmät arvokilpailuluokat kotimaassa ovat Suomen Cup ja Suomen mestaruus. Kansainvälisesti kilpaillaan useassa kilpaluokassa aina MM-tasolle saakka.

 

Palkittuja drone-lennättäjiä.

 

Kilpailun järjestäjäksi

Arvokilpailun järjestäjäksi aikovan kerhon tulee hakea järjestämisoikeutta liitosta hyvissä ajoin. Liitossa toimiva Miehittämättömän ilmailun toimikunta (MIT) arvioi ja tekee päätöksen kilpailujen järjestämisoikeudesta. Lisätietoa kilpailun järjestäjäksi hakeutumisesta saat liiton Laji- ja valmennuspäälliköltä tai toimikunnasta.

 

Lennätät käyttävät FPV-laseja.

 

Edustusurheilijaksi

Edustusurheilijat eli maajoukkueen jäsenet voivat edustaa Suomea kansainvälisissä arvokilpailuissa. Maajoukkue valitaan eri kilpailuihin lajitoimikuntien valintakriteerien mukaisesti. Miehittämättömän ilmailun toimikunta (MIT) nimeää hakemuksesta maajoukkueen/edustusurheilijat ja myöntää kilpailutukea tietyin perustein.

 

Maajoukkueiden ja edustusurheilijoiden nimeämiseksi ja kilpailutuen hakemiseksi:

  1. Lue ensin Toimikunnan ”Hakemuksen ohjeet ja tarkennukset” – asiakirja
  2. Lataa ”Hakemuslomake” tietokoneellesi ja täytä huolellisesti (Lataa tästä)

Täytä hakemus huolellisesti (lue ensin ohjeet). Hakemukset on toimitettava laji- ja valmennuspäällikölle sekä MIT:n käsiteltäväksi viimeistään kuukautta ennen kilpailun ilmoittautumisen määräaikaa.

Lentopaikat

Lentopaikat

Termiikkiennuste

Termiikkiennuste

Ilmailukartta

Aviamaps

Jäsenkerhot

Suomen Ilmailuliitolla on ympäri maata yli 200 jäsenkerhoa, joissa ilmailua harrastetaan.

ETSI JÄSENKERHOJA