Ilmailuliitto valitsi piirustuskilpailun 2023 Suomen osakilpailun parhaat

Julia Nurminen menestyi kansainvälisessä FAI:n kilpailussa

Ilmailuliitto palkitsi sarjojen kolme parasta kunniakirjalla ja taiteilijatarvikkeilla. Liitto lähetti Suomen osakilpailun voittajien työt kansainväliseen FAI:n järjestämään piirustuskilpailuun. 10–13-vuotiaiden sarjan voittaja Julia Nurminen sijoittui  FAI:n kansainvälisessä kilpailussa toiseksi.

 

6–9-vuotiaiden sarjan voittaja on Olivia Ilomäki
10–13-vuotiaiden sarjan voitti Julia Nurminen.
10–13-vuotiaiden sarjan toiseksi tullut on Ronja Pantsar.
10–13-vuotiaiden kolmanneksi tullut on Taimi Kujanpää.
14–17-vuotiaiden sarjan voittaja Saana Kauranen
14–17-vuotiaiden sarjan toinen on Helena Hirvonen.

14–17-vuotiaiden sarjan kolmas on Tien Le.

Teemana 2023: Harraste- ja urheiluilmailu ja ympäristö

 

Kansainvälinen ilmailuliitto FAI järjestää vuosittain piirustuskilpailun 6–17-vuotiaille lapsille ja nuorille. Kilpailu on kaksiosainen. Suomen Ilmailuliitto ry järjestää Suomen esikarsinnan, jonka jälkeen kansainvälinen ilmailuliitto FAI valitsee koko kilpailun voittajat. Suomen Ilmailuliitto palkitsee sarjojen parhaat kunniakirjalla ja taiteilijatarvikkeilla. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti voitosta.

 

Kilpailuluokat:
Ryhmä I (1.1.2014 – 31.12.2017 syntyneet) 6–9 v.
Ryhmä II (1.1.2013 – 31.12.2010 syntyneet) 10–13 v.
Ryhmä III (1.1.2006 – 31.12.2009 syntyneet) 14–17 v.

 

Piirroksen koko on A3, ja sen voi toteuttaa vesiväreillä, öljyväreillä tusseilla tms, mutta ei lyijykynällä, hiilellä eikä muulla tahraavalla tai irtoavalla värillä. Piirustuksessa ei saa olla tekstiä.  Yksityiskohtaiset säännöt  löytyvät kansainvälisen ilmailuliiton FAI:n sivuilla.

 

Piirroksen taakse laitetaan seuraavat tiedot: tekijän nimi, osoite, syntymäaika, kansallisuus, koulun nimi ja osoite sekä teksti: I / We certify that this is the original and unassisted work of … (kilpailijan nimi). We certyfy that… (kilpailijan nimi) is a resident of Finland. Aikuinen, esimerkiksi opettaja allekirjoittaa piirroksen ja vakuuttaa yllä olevalla tekstillä, että se on lapsen tekemä.

 

Vuoden 2023 teema: Harraste- ja urheiluilmailu ja ympäristö

Teeman esittely kansainvälisen ilmailuliiton FAI:n sivuilla: https://www.fai.org/yac-contest-theme

Lentäjät ja laskuvarjohyppääjät kokevat vapauden tunnetta lentäessään taivaalla ja arvostavat alla olevaa, sinisen vihreää maisemaa. Maapallomme näyttää ilmasta katsottuna kauniilta.

 

Ilmailu on aina ollut tekniikan eturintamassa. Sukupolvien ajan ilmailun parissa työskentelevät ovat tunteneet jatkuvasti kasvavaa painetta suojella planeettamme. Lentäjät edistävät jo nyt puhtaan energian käyttämistä harraste- ja urheiluilmailussa sekä haluavat vähentää ilmailun aiheuttamia ympäristöhaittoja.

 

Anna mielikuvituksesi lentää, haluamme sinun nuorena taiteilijana tutkivan tapoja, joilla ilmaurheilu voi olla harmonisessa vuorovaikutuksessa ympäristömme kanssa. Kysy itseltäsi, kuinka harraste- ja urheiluilmailu voisi auttaa ja innostaa maapallon suojelussa? Voitteko kuvitella, kuinka keksinnöt ja teknologia voivat käyttää vihreämpiä polttoaineita lentokoneiden voimanlähteenä? Voivatko maan luonnon ihmeet inspiroida tulevaisuuden ilmailua? Miten ilmailu voisi osallistua luonnonvarojen käytön vähentämiseen, uudelleenkäyttöön ja kierrätykseen?

 

Taiteilijat ottavat usein johtoaseman valoisamman tulevaisuuden kuvittelemisessa. On aika ottaa suosikkitaidemateriaalisi ja yrittää loihtia visio siitä, kuinka tulevaisuuden harraste- ja urheiluilmailu voi auttaa pitämään planeettamme turvassa tuleville sukupolville.

 

Tekijänoikeuksista 

Piirustuksen lähettäjä antaa Ilmailuliitolle luvan käyttää piirustusta ilman erillistä korvausta viestinnässään (esimerkiksi kilpailuiden tuloksen julkistamisessa ja seuraavan vuoden kilpailun markkinoinnissa sekä esimerkiksi näyttelyn järjestämisessä). Suomessa järjestetyn kilpailun voittajakuvat lähetetään kansainväliseen Ilmailuliittoon FAI:hin. Kun FAI on vastaanottanut piirustukset, tekijänoikeudet siirtyvät FAI:lle.

 

Lähetysosoite

Lähetä piirustus Suomen Ilmailuliiton toimistoon maaliskuun 15. päivään 2023. mennessä. Lähetettyjä piirustuksia ei palauteta, mutta piirustuksensa voi hakea kilpailun jälkeen Ilmailuliiton toimistosta. Osoite on:

 

Suomen Ilmailuliitto ry
Helsinki-Malmin lentoasema, rak 15.
00700 Helsinki

 

Lisätietoja kilpailusta:
Jari Lehti
Nuorisovastaava
Suomen Ilmailuliitto ry
jari.lehti@ilmailuliitto.fi