Kansainvälinen Ilmailuliiton FAI järjestää piirustuskilpailun

Kansainvälinen ilmailuliitto FAI järjestää vuosittain piirustuskilpailun 6–17-vuotiaille lapsille ja nuorille. Kilpailu on kaksiosainen. Suomen Ilmailuliitto ry järjestää Suomen esikarsinnan, jonka jälkeen kansainvälinen ilmailuliitto FAI valitsee koko kilpailun voittajat. Suomen Ilmailuliitto palkitsee sarjojen parhaat kunniakirjalla ja taiteilijatarvikkeilla. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti voitosta.

 

Kilpailuluokat vuonna 2024:
Ryhmä I  6–9 v. (1.1.2014 – 31.12.2017 syntyneet)
Ryhmä II 10–13 v. (1.1.2010 – 31.12.2013 syntyneet)
Ryhmä III  14–17 v. (1.1.2006– 31.12.2009 syntyneet)

 

Piirroksen koko on A3, ja sen voi toteuttaa vesiväreillä, öljyväreillä tusseilla tms, mutta ei lyijykynällä, hiilellä eikä muulla tahraavalla tai irtoavalla värillä. Piirustuksessa ei saa olla tekstiä.  Yksityiskohtaiset säännöt  löytyvät kansainvälisen ilmailuliiton FAI:n sivuilla.

 

Piirroksen taakse laitetaan seuraavat tiedot: tekijän nimi, osoite, syntymäaika, kansallisuus, koulun nimi ja osoite sekä teksti: I / We certify that this is the original and unassisted work of … (kilpailijan nimi). We certyfy that… (kilpailijan nimi) is a resident of Finland. Aikuinen, esimerkiksi opettaja allekirjoittaa piirroksen ja vakuuttaa yllä olevalla tekstillä, että se on lapsen tekemä.

 

Vuoden 2023 teema: Ilmaurheilua rauhaomaisen maailman puolesta – Air Sports for a peaceful World

Kuvitellaan rauhantäyteinen maailma, missä ihmiset elävät harmonisesti yhdessä. Heitä yhdistää yhteinen kiinnostuksen kohde, sellainen kuin ilmailu-urheilu, mikä luo ystävyyttä, ystävällisyyttä ja luottamusta.

 

Urheilu yhdistää ihmisiä ja vahvistaa ihmisten välisiä myönteisiä suhteita. Suhteet ylittävät erilaiset rajat ja edistävät parempaa, rauhanomaisempaa maailmaa. Urheilu edistää ihmisten yleismaailmallisten arvojen, kuten solidaarisuuden ja reilun pelin oppimista. Nämä arvot ulottuvat pitkälle jalkapallokentän, jäähallin tai lentokentän ulkopuolellekin.

 

Ihmiset, jotka eri puolilla maailmaa osallistuvat urheiluun tapaavat uusia ystäviä uusissa paikoissa. Ilmaurheilu voi edistää rauhanomaista yhteiskuntaa yhdistämällä ihmisiä. Ilmailu-urheilu ja ilmailun harrastaminen on monipuolista. Ilmailussa urheiluun ja harrastamiseen kuuluu esimerkiksi taitolentäminen ja laskuvarjohyppääminen sekä lentäminen riippu- ja varjoliitimillä, ultrakevytkoneilla, moottorikoneilla, helikoptereilla, purjelentokoneilla ja kuumailmapalloilla. Ilmailu-urheilua ja harrastamista on dronejen ja lennokkien lennättäminen sekä lennokkien ja experimental-koneiden rakentaminen.

 

Ilmailutaitojen lisäksi ilmailutoiminta mahdollistaa sosiaalisten taitojen, solidaarisuuden, ystävyyden ja suvaitsevaisuuden oppimista. Osoittamalla ystävällisyyttä ja kunnioitusta tapaamillemme ihmisille, voimme nähdä erojen ylitse ja työskennellä vaikeuksien ja ristiriitojen selvittämiseksi.

 

On aika tarttua siveltimiin ja kyniin! Kuvittele ilmaurheilu rauhanomaisessa maailmassa. Käytä mielikuvitustasi ja näytä, kuinka lentäjät, laskuvarjohyppääjät ja astronautit osoittavat ystävällisyyttä ja luottamusta toisilleen ja tulevat ystäviksi. Kuvaa ihmiset nauttimassa ilmaurheilusta ja ystävällisestä kisailusta, auttamassa toisiaan lentokentällä tai työskentelemässä yhdessä avaruudessa. Ilmaurheilu tuo ihmiset yhteen huolimatta heidän poliittisista ajatuksistaan, uskonnosta tai rodusta. Näytä, miten taide ja ilmaurheilu innostavat rakkauteen ja kunnioitukseen sekä taivaalla että sen ulkopuolella.

 

Teema esitellään kansainvälisen ilmailuliiton FAI:n sivuilla.

 

Tekijänoikeuksista 

Piirustuksen lähettäjä antaa Ilmailuliitolle luvan käyttää piirustusta ilman erillistä korvausta viestinnässään (esimerkiksi kilpailuiden tuloksen julkistamisessa ja seuraavan vuoden kilpailun markkinoinnissa sekä esimerkiksi näyttelyn järjestämisessä). Suomessa järjestetyn kilpailun voittajakuvat lähetetään kansainväliseen Ilmailuliittoon FAI:hin. Kun FAI on vastaanottanut piirustukset, tekijänoikeudet siirtyvät FAI:lle.

 

Lähetysosoite

Lähetä piirustus Suomen Ilmailuliiton toimistoon maaliskuun 1.  päivään 2024. mennessä. Lähetettyjä piirustuksia ei palauteta, mutta piirustuksensa voi hakea kilpailun jälkeen Ilmailuliiton toimistosta. Osoite on:

 

Suomen Ilmailuliitto ry
Helsinki-Malmin lentoasema, rak 15.
00700 Helsinki

 

Lisätietoja kilpailusta:
Jari Lehti
Nuorisovastaava
Suomen Ilmailuliitto ry
jari.lehti@ilmailuliitto.fi