Alla olevat lainaukset ovat TARINATIIMAA -kirjasta. Lainaukset kertovat hyvin ilmailun monipuolisesta ja mielenkiintoisesta maailmasta.

 

 

”Hyppäsin ja laskin mielessäni sata-yksi, sata-kaksi… sata-viisi, hyvä ilmalentoasento. Vedin kahvasta, mutta ei tapahtunut mitään. Katsoin, että käsi todella oli kahvalla, olihan se. Hämmästys oli suuri, koska kahva oli aina irronnut ekalla vedolla.”

Leila Hyytiäinen, nyk. Ollikainen: Varavarjokeikka Ranskassa 1965

 

”Omanlaisensa kokemus, mutta en mä halua sitä uudestaan tehdä.”

Lasse Vahtola: Erään pakkolaskun anatomia ja lennonopettaja Kari Kaukonen

 

”Olin siihen mennessä ensimmäinen Suomen ulkomaanedustustossa palvellut diplomaatti, joka lensi itse työmatkansa.”

Osmo Jalovaara: Ilmailunharrastajan elämä

 

”Toden totta, tankkasimme koneen tulipalon ollessa vielä voimissaan taustalla.”

Antero Hatakka: Kun Kittilässä paloi

 

”Liian tyhjään palloon tehty poltto käräytti osan kuoren alaosasta. Touhu epäonnistui ja pallo oli erittäin lentokelvoton.”

Markku Sipinen: Kuumailmapallosählärin palkinto

 

”Tilanne oli potilaan kannalta kriittinen. Tieto tapahtumasta tuli lennonjohtoon, josta otettiin välittömästi yhteys ’kuumalla linjalla’ Norjan Banakiin ja tiedusteltiin, olisiko heillä pelastushelikopteria Kirkkoniemen suunnalla.”

Matti Sorvari: Lemmenjoen kultalöytö: vaikutus lentotoimintaan ja mielenkiintoiset huoltolennot

 

”Näin aloitettiin koulutus neuvostoliittolaista lupakirjaa varten, jollaista en tiedä aiemmin länsimaalaiselle annetun.”

Taisto Alasimi: Lupakirja Neuvostoliitosta

 

”Ruokailuhetkemme keskeytyy, kun lennonjohtaja ilmoittaa meidän reittimme porauslautan helikopterille ja kertoo koneemme olevan experimentalkone eli itse rakennettu. Helikopterilentäjä vastaa nopeasti: ’Good luck for them’.”

Leila Jylänki: Pohjanmeren pauloissa

 

”Nimenomaan ilmailuharrastuksen kautta, ei niinkään opintojen, olen päätynyt mielenkiintoisiin työtehtäviin Suomeen ja maailmalle sekä saanut hyvät eväät työelämään ja elämään yleisemminkin.”

Jukka Jusslin: Valitan – lentäjää sinusta ei tule