Yhteistyössä on voimaa

perjantai 08.06.2018
TEKSTI Kari Martiala
KUVAT Timo Porthan

”Hyvän ilmailu­harrastekulttuurin edistäminen ja sen vieminen eteen­päin seuraaville harrastajapolville on paikallisseurojen ja kerhojen tärkeä tehtävä.”

Mia Nykopp

KOKEMUSTA ILMAILUASIOIDEN HOIDOSTA

Mia Nykopp aloitti Trafin edeltäjässä AKE:ssa vuonna 2001 ja siirtyi Trafiin sen käynnistyessä vuonna 2010. Ennen pääjohtajan pestiä hän oli liikennejärjestelmä ja kehittäminen -toimialan toimialajohtaja.

Ilmailuun liittyen Nykopp on vastannut rekisteritoiminnoista, tietopalveluista, strategiatoiminnoista, varautumisesta ja liikennejärjestelmätasosta. Siviili-ilmailun poikkeamailmoitukset ovat tietopalveluihin liittyvissä arviointipalveluissa hyvin keskeisiä.

”Vastuualueenani on ollut myös meidän sähköiset palvelut, ja ilmailu on ollut sielläkin aina mukana eri tehtävissä yhtenä liikennemuotona.”

PERHEPIIRISSÄ HARRASTETAAN ILMAILUA

Nykoppien perheessä on kolme kouluikäistä poikaa, ja varsinkin keskimmäinen on kovasti kiinnostunut ilmailusta ja haaveilee lentokapteenin ammatista.

”Kaikki ilmailuun liittyvä kiinnostaa, ja hän esimerkiksi vierailee usein täällä Ilmailumuseossa. Taivaalta hän tunnistaa kaikki siellä lentävät koneet.”

”Mieheni on toimittaja ja yksi hänen kiinnostuksen kohteistaan on juuri ilmailu. Eli kyllä meillä kovasti puhutaan kotona ilmailusta, niin nyt kuin varmasti tulevaisuudessa. Meillä on myös tuttavapiirissä harrasteilmailijoita, siinä mielessä ilmailun teemat ovat tuttuja, ja niistä tulee keskusteltua heidän kanssaan vapaa-aikana.”

LISÄÄ AIHEESTA

Laulava lentäjä

lokakuu 31.10.2019

Tulevaisuuden komentaja

syyskuu 19.09.2019

Ilmavirran vietävänä

kesäkuu 06.06.2019