lukeaksesi lehdessä julkaistut artikkelit
Kirjaudu jäsentunnuksilla

Tervetuloa ILMAILU:n pariin!

perjantai 02.06.2017
TEKSTI Olli Borg
Cloudy sky

Pitelet käsissäsi Suomen Ilmailuliiton julkaisemaa ILMAILU-lehteä. Tähän lehteen on koottu näyttävä kattaus harrasteilmailun lajeja. Lue ja nauti – harrasteilmailu tarjoaa jokaiselle jotakin! Tervetuloa mukaan ILMAILU:n maailmaan!

Sami Kontio kuuluu maamme menestyneimpiin ja tunnetuimpiin taitolentäjiin, mutta harva tietää, että hän on myös harrasterakentaja tai lennokkimies. Mitä muuta löytyy menestyksen takaa ja mitä Sami puuhaa tällä hetkellä? Jukka Jusslin on haastatellut Samia ja kirjoittanut meille mielenkiintoisen jutun.

Tsekkiläiset tekevät hienoja lentokoneita, mutta että myös lentomoottoreita? Kyllä vain – ainakin Verner-tehdas on tunnettu innovatiivisista ratkaisuistaan hyödyntää autoteollisuuden halpoja osia lentomoottorien rakentamisessa. Tuotteet haastavat suoritusarvoillaan alan johtavia merkkejä ja vaikka tuotantomäärät ovat vielä pieniä, ei ainakaan tyylissä ole hävettävää!

Seppo Vihavainen hankki oman tähtimoottorinsa suoraan tehtaalta ja kävi samalla tutustumassa tuotantoon paikan päällä Tsekeissä. Lue, mistä Vernerit on tehty ja kuinka Pitbull-autogiro sai nokalleen oikean tähtimoottorin.

Turvallisuus on ilmailussa ykkösasia ja siitä pidetään huolta kertomalla normaalista poikkeavista tapahtumista muillekin, niin että kaikki voivat oppia. Toteutamme tuota turvallisuuskulttuurin yhtä peruspilaria tutustumalla purjelennon viime vuoden poikkeamiin jutulla, jonka on kirjoittanut Tapio Kimanen.

Tero Tikkanen ja Hermanni Keinänen saivat päähänsä lentää varjoliidon tandem- määrämaaliennätyksen uusiksi. ILMAILU onnittelee suorituksesta! Lue hulvattoman hauska kertomus ennätyslennolta täältä.

Moni on viime vuosina ehtinyt ihastelemaan Suomen Ilmailumuseon saavutuksia ja uusia aluevaltauksia. Tämän vuoden ponnistuksiin kuuluu kaikille avoin Suomi100-juhlalentonäytös keskellä Helsinkiä.

Muista Suomen Ilmailumuseon ajankohtaisista hankkeista meille kirjoittaa museon näyttelypäällikkö Valeri Saltikoff.

Entä jos kesällä sataa sittenkin? Eräs vaihtoehto on lähteä ulkomaille paremman kelin perässä. Helina Nieminen kävi Turkin Olüdenizissa harjoittelemassa epätavallisista lentotiloista oikaisua varjoliitimellä ja kirjoitti meille mainion matkakertomuksen tuosta lentoparatiisista.

Kotimaan kesä on täynnä hienoja ilmailutapahtumia, juhlavuonna on ainakin mistä valita! Ja kun olet nähnyt tarpeeksi toisten ilmailua – tervetuloa kursseille, ilmailun parissa on tilaa jokaiselle!

LISÄÄ AIHEESTA