Taitolennon superviikolla riitti vauhtia

torstai 30.11.2017
TEKSTI Tapio Pitkänen
KUVAT Marko Rintanen

Taitolennon SM- ja PM-kisat 
heinäkuun loppupuolella pitivät lajin harrastajat liikkeellä Vesivehmaalla 
ja Tanskan Skivessä. SM-kisojen järjestelyvastuussa ollut Urheilutaitolentäjät ry. suunnitteli kilpailujen pitämistä Jämin lentokeskuksessa, jolla on pitkät perinteet kisojen pitopaikkana. Nyt edessä oli kuitenkin positiivinen ongelma: Jämin lisääntynyt lentotoiminta yhdessä paikallisen ja taitolentäjien kasvaneen kalustomäärän kanssa muodosti pulman riittävästä hallitilasta. Paikaksi valikoitui Vesivehmaa, jossa toimii myös toimelias taitolentoyhteisö.

Sitkeää työtä urheilu
taitolennon hyväksi

Urheilutaitolennon tila on Suomessa hyvä. Lajin lennonpettajat ovat tehneet sitkeää työtä ja mahdollistaneet sen, että uudet lajiin tulleet pilotit ovat voineet aloittaa harrastuksen turvallisesti. Urheilutaitolentäjät ry. yhdessä koulutusorganisaatioiden kanssa on järjestänyt harjoitusleirejä, jossa harjoittelun tukena on ollut tuomareilta saatu palaute.

Turun Lentokerho ry on tarjonnut Oripään lentokeskuksen tiloja jatkuvasti taitolentäjien käyttöön ja leirejä on pidetty myös Kauhavalla, Kokkolassa, Vesivehmaalla, Joensuussa ja Kiteellä. Yksittäisenä toimijana voidaan nostaa esiin Robert Obolgogiani, joka yrityksensä Robert´s Aerobatics kautta on tuottanut Suomeen lukuisia venäläisiä huippuvalmentajia valmentamaan lajissa pidemmälle edenneitä. Mikäli harjoitusaktiivisuus säilyy nykyisellä tasolla, usean vuoden tauon jälkeen onkin lupa odottaa, että taitolennossa saadaan joukkueet kasaan myös EM- ja MM-kisoihin.

Tutustu kummankin kilpailun tuloksiin:

SM-kilpailut: http://www.koiranpaivia.fi/SM2017/indexpage.htm

PM-kilpailut: http://www.hasle.com/NAC2017/