Suomalaisille menestystä Ruotsin avoimissa laskuvarjokilpailuissa

keskiviikko 17.08.2022
TEKSTI JUHO MÄNTYLÄ, JARI LEHTI
KUVAT ANNA HÄMÄLÄINEN
Juha-Matti Sironen tekee pituustehtävää. Portin kohdalla on otettava vesikosketus, ja tarkoitus on lentää mahdollisimman pitkälle. Vauhti kyseisessä tilanteessa on noin 100 km/h. Kuva: Anna Hämäläinen

 

 

Gryttjomissa Ruotsissa oli 13. –14.7.2022 laskuvarjolaji Canopy Piloting Ruotsin avoimet mestaruuskilpailut. Kilpailuissa oli osallistujia Suomesta, Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta.

 

Suomi, Ruotsi ja Norja pitivät samassa oman maan kansalliset mestaruuskilpailunsa. Paikallinen järjestäjä oli Stockholm Fallskärmsklubb. Suomen mestaruuskilpailun järjesti Alavuden Ilmailukerho.

 

Kelit eivät olleet kovin suotuisat, mutta kaikkia Canopy Piloting -lajeja (speed, distance ja zone accuracy) päästiin kisaamaan. Ruotsin avoimiin osallistui yhteensä 17 kilpailijaa, joista kuusi Suomesta.

 

Ruotsin avoimien kokonaistulosten voiton vei Juho Mäntylä Alavuden Ilmailukerhosta. Hyvän suomalaismenestyksen kruunasi Hämeen Laskuvarjourheilijoissa vaikuttavan Jukka Ruhan kolmas sija. Skydive Finlandin Juha-Matti Sironen oli neljäs ja Turun laskuvarjourheilijoiden Klas Ramsay viides.

 

Suomi sai joukkuekilpailussa kultaa. Joukkuekilpailussa Suomen joukkueessa oli edellä mainitut Juho Mäntylä, Jukka Ruha sekä Klas Ramsay.

 

Tulokset