Onnistuneet SM-kilpailut  ja ennäyshyppy Vesivehmaalla

torstai 27.08.2020
TEKSTI PASI PIRTTIKOSKI
KUVAT TEEMU HIETAKARI
1-piste

Hämeen Laskuvarjourheilijat järjestivät CP-, CF- ja WS-lajien Suomen mestaruuskilpailut Vesivehmaalla heinäkuun lopulla. Tarkkuuden SM-kilpailut oli hypätty pari viikkoa aikaisemmin Immolassa. HLU:n hyppääjät kahmivat mitaleita jokaisessa lajissa vieden WS:ssä kolmoisvoiton. Kultaa hyppäsi Marko Mäkelä Ilari Karppisen jäädessä hopealle. Pronssia saavutti Janne Saikko.

 

Sade ja pilvet häiritsivät kilpailuja kahtena ensimmäisenä päivänä, mutta sunnuntain aurinkoinen sää mahdollisti kilpailuhypyt. Kilpailuiden johtajana toimi Juha Lampela.

 

Tulokset olivat hyviä ja osanottajia riittävästi. CF 2-wayssa joukkueita oli mukana ennätysmäärä, eli viisi. Tällä kertaa mukana oli myös CF:n kautta aikain ensimmäinen naisjoukkue nimeltään ”Missä on kenttä”. Joukkueessa hyppäsivät Salla Kalsi, Petra Vuorinen ja kuvaajana oli Josefina Kattelus.

 

Laskuvarjohistoriaa vaaliva Seniors Skydivers lahjoitti järjestäjäkerholle muistolautasen ”Ei järjestäjiä – ei kilpailuja”. Nimittäin tänä vuonna tulee kuluneeksi 60 vuotta laskuvarjourheilun aloittamisesta Suomessa. Ensimmäiset SM-kilpailut pidettiin Malmilla kesällä 1965.

 

SM-kilpailujen jälkeen kahdeksan hengen ryhmä teki 26.7. uuden Suomen ennätyksen, eli kolmen pisteen muodostelman, kupukuviohypyn. Ennätyshyppy onnistui ensimmäisellä yrityksellä ja se hypättiin 4000 metrin korkeudesta. Hyppyä haetaan myös Euroopan ennätykseksi. Ennätyshyppääjät olivat Pasi Pirttikoski, Heikki Kammonen, Lauri Rantaniemi, Matti Pirttikoski, Jari Lehti, Salla Kalsi, Marko Paukkunen ja Petra Vuorinen.