Nummelan lentokentän kehitys rullaa eteenpäin

tiistai 21.05.2024
TEKSTI Mark Baker
Nummelan kentällä on vilkasta harrastetoimintaa. Arkistokuva: Kirsi Seppälä

 

Viime vuonna Nummelan kentän pitolupaan lisättiin IFR- ja yölentomenetelmät. Myös IFR on öisin sallittua. Kiitotievalot toimivat radion tangentilla, ohjeistus on Nummelan kentän kotisivulla.

 

 

Huhtikuussa on kentälle uutena asiana tullut RMZ-vyöhyke: alueella on radion käyttö pakollista. RMZ-alueelle on myös määritelty ilmoittautumispaikat. Näistä saa lisätietoja  kotisivulta.  Nummelan liikenteen taajuus on 122.825 ja Nummelan ATIS 135.825.

 

Nummelan liikennettä seurataan PN-järjestelmän avulla, ja Prior Notice Required,  ennakkoilmoitus vaaditaan aina sekä lähtöihin että laskeutumisiin.
Ilmoituslomake löytyy kotisivulta.

 

Rajoituksia on vähennetty

Uusi ympäristölupa on nyt voimassa, vaikka ei olekaan vielä lainvoimainen. Monet rajoitukset ovat poistuneet, ja kenttä on nyt auki ympäri vuoden, 07—22 välisenä aikana paikallista aikaa.

 

 

Liikennemäärät rajoittuvat melumallinnuksen lukemiin, operaatioita saa olla yli 300 päivässä, mikä ei ihan heti tule toteutumaan. Polttoaineen läpivirtaamaa on nostettu varsin kohtuulliselle tasolle, 70 000 litraa vuodessa. Tämä määrä oli ennen 12 000 litraa.

 

 

Laskukierrosliikenne on edelleen rajoitettu kolmeen laskeutumiseen lentoa kohden. Vierailevien koneiden pysäköinti hiekka-alueilla on edelleen kiellettyä. Vieraspaikkoja lyhytaikaiseen käyttöön löytyy tuulipussin vierestä.
Sekä lämmintä että kylmää säilytystilaa löytyy uusissa halleissa.