Näköala: Johan Löfgren lentää ja kuvaa talvellakin

torstai 16.02.2023
TEKSTI Kirsi Seppälä
KUVAT Johan Löfgren
Kuva. Johan Löfgren

 

Valokuvausta harrastava moottorilentäjä Johan Löfgren kuvasi Piper P28-161 Warrior III -koneen Oulussa. Kone on kuvattu Tervalentäjien vanhassa hallissa, jonka ovet ovat kuvanottohetkellä auki. Löfgren kertoo harrastaneensa kuvaamista pitkään ja ottavansa paljon kuvia.

 

– Pitkään pääkuvauspaikka oli veden alla sukellusharrastuksen takia. Kamerani on tällä hetkellä Canon R5, ja koneessa on sitten eri määrä GoPro-kameroita. Eniten kuitenkin on GoPro 360 -kamera käytössä, Löfgren kertoo.

 

Löfgrenillä on PPL/SEP-lupakirja yölentokelpuutuksella. Kurssin hän kävi vuonna 2005. Tiimaa hänelle on kertynyt noin 105 tuntia, mitä selittää 13 vuoden mittainen tauko harrastamisessa. Löfgren lentää myös simulaattorilla ja rakentelee parhaillaan ohjaamosimulaattoria.
–Pyrin lentämään talvellakin säännöllisesti. Tavoitteenani on lentää tunti per kuukausi, hän toteaa.

 

Löfgren mainitsee talvilennossa kiinnittävänsä huomiota säähän, joka voi muuttua äkkiä huonoksi lumisateen vuoksi. Myös jäätämiseen, matalalta silmiin paistavaan aurinkoon ja liukkaisiin kiitoteihin pitää varautua.
–Koneemme ovat onneksi hallissa, joten ennen lentoa ei tarvitse jäätä ja lunta irrottaa. Lisäksi koneet saa lämmitykseen ennen lentoa, Tervalentäjiin kuuluva Löfgren kiittelee.