lukeaksesi lehdessä julkaistut artikkelit
Kirjaudu jäsentunnuksilla

Moottorivarjoliidon SM-kulta Timo Lauttamukselle

torstai 04.05.2017
TEKSTI
Merikarvian kunta tuki moottorivarjoliidon SM-kilpailujen järjestämistä.

Tampereen kevytilmailukerho järjesti moottorivarjoliidon SM-kilpailut Merikarvialla 18–19. maaliskuuta.

Kilpailun toisen sarjan voittaja Timo Lauttamus oli tyytyväinen omaan suoritukseensa. Kyseessä oli Lauttamuksen toinen SM-voitto tämän vasta viisivuotisen lentouran aikana.

Kokemuksen ja lentotuntien karttuessa Lauttamuksen voi hyvin olettaa näkevänsä jatkossakin paalupaikalla. Lauttamus voitti jaloilta starttaavien sarjan, pyöriltä starttaavien sarjan voiton lunasti Urpo Minkkinen. Kerhojen väliseen voittoon ylsivät Urpo Minkkinen ja Antti Tuutti Pitkävuorenliitäjistä.

Kilpailut houkuttelivat paikalle ennätysmäärän osallistujia. 19 kilpailijan joukossa oli myös muutamia ensikertalaisia sekä ensimmäistä kertaa Suomessa myös naiskilpailija. Kilpailusarjoja oli kaksi: jaloilta startattavat sekä pyöriltä startattavat (triket). Tuulinen sää häiritsi kilpailuja sen ensimmäisenä päivänä, joten kilpailu jäi yksipäiväiseksi.

Kilpailun ensimmäisenä tehtävänä oli suunnistus, johon oli yhdistetty polttoaineen kulutuksen ja ajan arviointi. Tarkkuustehtävänä oli laskeutua kaatumatta maaliympyrään.

Tämän jälkeen tehtävänä oli kolmen pylonin kierto, jotka piti kiertää mahdollisimman nopeasti oikeassa järjestyksessä. Viimeisessä tehtävässä oli tehtävänä oli lentää sama 200 metrin matka ensin mahdollisimman nopeasti ja lopuksi mahdollisimman hitaasti.

 

Teksti: Helina Nieminen Kuvat: Marko Kallio

Tulokset:

 

Jaloilta startattavat:

  1. Timo Lauttamus
  2. Antti Tuutti
  3. Kalle Ojamo

Pyöriltä startattavat:

  1. Urpo Minkkinen
  2. Timo Smolander
  3. Raimo Pekkinen

Kerhojen välinen joukkuekilpailu:

  1. Urpo Minkkinen ja Antti Tuutti (Pitkävuorenliitäjät)
  2. Helina Nieminen ja Mika Virolainen (Varsinais-Suomen moottoriliitäjät)
  3. Kalle Ojamo ja Marko Corell ( Tampereen Kevytilmailukerho)