lukeaksesi lehdessä julkaistut artikkelit
Kirjaudu jäsentunnuksilla

Maailman suurin talvilentotapahtuma onnistui

keskiviikko 15.04.2020
TEKSTI JOHANNA PELTONIEMI
KUVAT SANNA NYMAN

Nummijärvi Fly In 2020 -tapahtuman järjestämisaika maaliskuun toisena viikonloppuna oli täydellinen. Vain viikkoa ennen h-hetkeä Nummijärven jää ei olisi ollut kestävä. Viikkoa myöhemmin olisimme joutuneet peruuttamaan tapahtuman hallituksen Covid19 – viruksesta johtuvien määräysten vuoksi.

 

Nummijärvi Fly In 2020 -tapahtuman lauantaipäivää vietettiin lähes tuulettomassa auringonpaisteessa. Ilmailijoita saapui ympäri Suomea niin Imatralta, Kuopiosta, Jyväskylästä, Malmilta, Forssasta ja Lahti-Vesivehmaalta. Viikonlopun jälkeen kaukaisimpana lentäen saapuneena pilottina palkittiin Heikki Kela, joka tuli paikalle Suomussalmelta. Hänen kotimatkansa gyrokopterilla sunnuntaina mahtoi olla vauhdikas kunnon myötätuulessa.

 

Kaiken kaikkiaan viikonlopun aikana Nummijärven jääkiitotielle laskeutui 48 erilaista ilmailualusta mukaan lukien kaksi helikopteria, kaksi gyrokopteria ja yksi trike . Tapahtumassa oli kyllä ilmailun riemua, koska myös laskuvarjohyppääjät, lennokit ja moottoroidut varjoliitäjät esittäytyivät. Air Pilot ry ja Etelä-Pohjanmaan ilmailukerho tarjosivat ilmailunälkään esittelylentoja. Ähtärin ilmailijoiden lentokonesimulaattoriin oli koko ajan pitkä jono.

 

Yleisöä oli saapunut järvelle runsaasti nauttimaan talven ainoasta maakunnassa toteutetusta talvitapahtumasta. Ilmailun lisäksi tarjolla oli avannosta ja siirrettävistä saunoista saatavia elämyksiä. Icekarting, husky-koirakelkkailu, jääkahvila ja camping-ravintola täydensivät tapahtuman tarjontaa.

 

Lauantai-illalla ilmailijat keskittyivät Suomen ilmailuliiton puheenjohtaja Timo Hyvösen ajankohtaisiin uutisiin ja kauhavalaisten puheenvuoroon päälentonäytöksestä kesäkuussa 2020. Ja kuppilatiimaa kertyi myös saunan lauteilla ja camping-ravintolassa tanssin tahdittamana. Täydellisesti onnistunut Nummijärvi Fly In 2020 voi surutta käyttää tapahtumastaan nimitystä maailman suurin ja paras talvilentotapahtuma.