Maagisia otoksia kuvakilpailussa

torstai 19.10.2017
TEKSTI Ilmailun toimitus
Kuvakilpailun voitto osui Aila Roivaisen valokuvalle ”Pallo täyteen.” Raadin mukaan kuva on moniulotteinen ja kerroksellinen, ja siinä on kaikki kohdallaan.

Kuvakilpailun sato yllätti tuomarit iloisesti runsaalla osanottomäärällä ja kovatasoisuudellaan. Kuviin mahtui niin kauneutta ja seikkailua, kuin myös huumoria ja lämminhenkisiä hetkiä lasten kanssa. Tiukan yleisöäänestyksen päätteeksi voittajaksi valikoitui Aila Roivaisen ILMAILU:n kannessakin nähty valokuva kuumailmapallon täyttöhetkestä Suonenjoella.

Pitkään valokuvausta harrastaneelle Roivaiselle kilpailun voitto tuli mielekkäänä yllätyksenä.

– Kuvassa täytetään kuumailmapalloa porukalla. Hetki oli todella mielenkiintoinen, sillä saimme olla itse sekä täyttämässä että kasaamassa palloa maahan laskun jälkeen.

Kuumailmapallot eivät ole Roivaiselle tutuinta maaperää.

– Olemme naisporukalla etsineet upeita elämänkokemuksia ja kuumailmapallolento oli ollut minulla mielessä jo muutamia vuosia. Koskaan siihen ei ollut tullut tilaisuutta. Ystävien aikansa houkuteltuaan viimein suostuin, koska piti saada määrätty määrä ihmisiä kasaan, että lento onnistuisi. Olin kyllä jänistää tilanteesta.
Kuumailmapallon kyytiin Roivainen lähtisi mielellään uudelleenkin.

– Olen ollut pienkoneen kyydissä ja helikopterikin on tullut kokeiltua vänkärin paikalta. Kaikki ovat olleet hienoja kokemuksia, vaikkakin jännittäviä. Joku ihme vetää taivaalle. Sieltä on upea nähdä maapallomme aivan uudesta näkökulmasta. Voin hieman samaistua lintujen maailmaan ja niiden perspektiiviin.

2. sija: Tuomo Salonen: Midsummer Eagles
3. sija: Timo Smolander: Maa palaa.
4. sija: Markku Laurikainen: Illalla Hangossa.
5. sija: Otto Harrikari: Pakkasaamu.