Lentonäytös on monen toimijan yhteinen ponnistus

keskiviikko 31.05.2023
TEKSTI Matti Pirhonen
KUVAT Htm. Wikimedia Commons
Yhdysvaltain ilmavoimien taitolentoryhmä Thunderbirds vieraili ensimmäistä kertaa Suomessa Turun lentonäytöksessä vuonna 2017. Raymond LeBlanc näyttää merkkejä F-16:n ohjaimissa olevalle kapteeni Ryan Rileylle. Kuva: Larry Reid Jr., Wikimedia Commons.

 

 

Kuka seisoo milläkin portilla ohjaamassa liikennettä? Ketkä tuovat ja milloin minkäkin myyntipisteen tarvitsemat tuotteet? Ketkä kantavat millekin kulkureitille aitoja estämään liikkumista? Lentonäytöksen järjestämisessä on noin miljoona liikkuvaa osaa, joista tulevana kesänä osa kuuluu Turun lentokerholle ja osa Finavialle.

 

Näytöksen järjestäjä on Turun lentokerho, mutta sen vapaaehtoisten lisäksi aika moni Finavian työntekijä on mukana lentonäytöksen järjestelyissä. Finavian puolelta järjestelyissä on mukana esimerkiksi Turun lentoaseman päällikkö Juha Aaltonen.

 

—Meillä on onneksi ollut näytös jo muutaman kerran. Tunnemme henkilöt, jotka tapahtumaa järjestävät, joten heidän kanssaan on helppo sopia asioista, Aaltonen kertoo.

 

Turun lentoasemalla on yksi 2500 metrin kiitotie. Ensi kesänä kentällä on viidettä kertaa Suomen Ilmailuliiton päälentonäytös. Kuva: kallerna. Wikimedia Commons.

 

Turun lentoasemalla on yksi 2500 metrin kiitotie. Ensi kesänä kentällä on viidettä kertaa Suomen Ilmailuliiton päälentonäytös. Kuva: kallerna. Wikimedia Commons.

 

Alkutekijöistä aloitetaan
Lentonäytöksen järjestäminen on kuitenkin joka kerta aloitettava alkutekijöistä.

 

—Ensin täytyy katsoa, että lentoasema soveltuu näytöksen pitämiseen. Että siellä on tilaa ja erttä näytös voidaan järjestää vaikuttamatta normaaliin tekemiseen. Tämmöiset täytyy aluksi sopia ja sitten täytyy yksityiskohtaisesti katsoa, kuka tekee mitä ja missä järjestyksessä.

Aaltosen mielestä kummankin osapuolen eli Finavian ja järjestävän lentokerhon pitää olla tiiviisti tekemässä näitä päätöksiä, ettei päätöksenteko ole yksipuolista. Näytöksen järjestämisessä on monen monta huolehdittavaa asiaa.

 

—Kaikille toimijoille, kuten ilmailijoille ja viranomaisille pitää etukäteen ilmoittaa, että on tulossa lentonäytös. Sitten pitää miettiä liikennejärjestelyt ja asematason järjestelyt. Siitä se lähtee.

 

Tiukka aikataulutus on tarpeen
Turun lentoasemaa ei suljeta näytöksen ajaksi, vaan näytöksen aikana kenttää käyttävät paljolti ne, jotka sitä muutenkin käyttäisivät. Säännölliseen kaupalliseen reitti- ja rahtiliikenteeseen lentonäytöksellä ei ole vaikutusta. Muille voi tulla rajoituksia, joista ilmoitetaan ilmailutiedotuskanavissa.

 

—Kaupallisen lentoliikenteen lennot tulevat lentonäytöskuvioiden väliin. Kaikki mahdollinen aikataulutetaan, Aaltonen kertoo etukäteissuunnittelusta.

 

Käytännössä samaa kiitorataa voivat käyttää peräkkäin suihkuhävittäjä ja matkustajalentokone. Kaupallisten lentojen matkustajien ohjaaminen on eriytetty lentonäytöksestä ja se tapahtuu samalla tapaa kuin aina muutenkin. Matkustajille tullaan kertomaan etukäteen, että menossa on lentonäytös.

 

—Terminaalissa lukee, että täällä on airshow. Kyllä varmasti tulee ihmetyksiä, kun tullaan ulkomailta keskelle näytöstä. Henkilökunta on saatavilla ja varmasti heille tulee kysymyksiä.

 

—Onneksi on jo ennestään kokemusta lentonäytöksen järjestämisestä, jotta tiedetään, mitä pitää ottaa huomioon ja missä. Myös kerhon puolelta ovat mukana aika samat ihmiset. Yhteistoiminta on ollut hyvää alusta lähtien.

 

Aaltonen on toiminut lentoaseman päällikkönä vuodesta 2010 ja tulevana kesänä järjestettävä lentonäytös on hänen aikanaan kolmas.
—Näytöksen järjestäminen on kaikkien mukana olevien yhteinen saavutus.

 

Yhdysvaltain ilmavoimien taitolentoryhmä Thunderbirds vieraili ensimmäistä kertaa Suomessa Turun lentonäytöksessä vuonna 2017. Raymond LeBlanc näyttää merkkejä F-16:n ohjaimissa olevalle kapteeni Ryan Rileylle. Kuva: Larry Reid Jr., Wikimedia Commons.

 

 

Suomen suurin lentävä kerho järjestää tänä vuonna päälentonäytöksen

 

Turun Lentokerho järjestää tulevana kesänä Ilmailuliiton päälentonäytöksen. Turun lentoasemalla, EFTU, tietenkin. Näytökseen odotetaan 16 000 vierasta.

 

Koko lentonäytösorganisaatio on kaikki talkoolaiset mukaan lukien noin 250 henkeä. Vapaaehtoisille on hyvissä ajoin annettu koulutusta, kuten hygieniapassikoulutuksia.

 

Suomen Ilmailuliiton päälentonäytöksiä on järjestetty 25 kertaa: Lappeenrannassa, Turussa, Kuopiossa, Tampereella, Jämijärvellä, Oulussa, Rovaniemellä, Jyväskylässä, Tikkakoskella sekä Helsingissä Malmilla ja Kaivopuistossa. Vantaalla on 1960-70-luvuilla pidetty Airshow -nimisiä lentonäytöksiä, Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Lisäksi esimerkiksi Vaasan, Turun Artukaisten ja Malmin lentoasemien avajaisia on aikanaan juhlistettu lentonäytöksillä.