lukeaksesi lehdessä julkaistut artikkelit
Kirjaudu jäsentunnuksilla

Aleksi Rastas Drone Racing  MM-kilpailuiden sijalla 37

keskiviikko 26.02.2020
TEKSTI Ari-Pekka Repo
KUVAT Ari-Pekka Repo
Aleksi Rastas (takana) ja Jari Kankare – kilpailunimiltään Aleksi15 ja MeatG  –  seuraavat varikkoalueella omilla laseillaan menossa olevan FAI:n Drone Racing Championship -kilpailun lentäjien ottamaa kuvaa.  

Suomesta osallistui neljän pilotin joukkue Kiinassa Xiangshan Ningbossa 11. – 14. joulukuuta pidettyihin FAI:n Drone Racing Championship -finaaliin.

 

Virallisessa edustusjoukkueessa olivat Antti Haimilahti, Aleksi Rastas ja Jari Kankare. Nikolas Widell sai oman kutsun kilpailuihin World Cup -sijoituksensa perusteella. Widell oli kuudes vuoden 2019 World Cup -tilastossa, ja 16 parasta kutsuttiin mukaan.

 

Mukana olivat myös joukkueen johtaja Ari-Pekka Repo sekä avustajat Kirsti Salo ja Henri Jouhki. Suomalaispiloteilla lento aika-ajoissa oli varmaa ja melko virheetöntä, mutta vauhti ei yksinkertaisesti riittänyt kovemmille piloteille.  Kisan voitto meni ansaitusti korealaiselle, 16-vuotiaalle Changhyeon Kangille. Naisten sarjan voitti 12-vuotias thaimaalainen Wanraya Wannapong. Juniorit menestyivät kilpailuissa hyvin, sillä yleisen sarjan kymmenen parhaan joukossa oli seitsemän junioria.

 

Suomen paras sijoitus aika-ajoissa oli Aleksi Rastaan 24. sija, mutta eliminointivaiheessa kohtaloksi koituivat radiohäiriöt Aleksin kolmannessa lähdössä, kun hän menetti ohjauslinkin kopteriin.  Muilla suomalaisilla aika-ajosijoitus jäi useista uusintalähdöistä huolimatta alle 64:n, joten heillä kisa päättyi jo ennen eliminointivaihetta. Näin ollen suomalaisista parhaiten menestyi 37:ksi sijoittunut Aleksi Rastas. Toiseksi paras suomalainen oli 78:ksi sijoittunut Antti Haimilahti, kolmanneksi paras 81:ksi sijoittunut Nikolas Widell ja neljänneksi paras 89:ksi sijoittunut Jari Kankare.  Yhteensä yleisessä sarjassa oli osallistujia 111.  Kilpailuihin osallistui 29 maan edustajia. Suomen joukkueen sijoitus joukkuepisteissä oli 19.