15.12.2023 Uutiset

Lassi Nurila valittiin vuoden lennokkiurheilijaksi

Lassi Nurila

 

Suomen Ilmailuliiton Miehittämättömän ilmailun toimikunta valitsi vuoden lennokkiurheilijaksi Lassi Nurilan. Hän voitti vuonna 2023 RC-taitolennokkien F3A-luokan maailmanmestaruuden sekä maailmancupin kokonaiskilpailun ja PM-kilpailut. Nurila palkitaan kuudetta kertaa Pohjolan malja -kiertopalkinnolla.

 

—Kun Suomessa on tuhansia harrastajia ja siitä valitaan vuoden lennokkiurheilija, niin se on hieno tunnustus. On mukavaa, kun kauden jälkeen muistetaan, Lassi Nurila kiittää.

 

Ensi kaudelle hän on jo tehnyt alustavia kilpailusuunnitelmia.

Nurila kehuu kilpailukalenteria, jossa ei ole päällekkäisyyksiä ja kilpailupaikasta toiseen pystyy siirtymään järkevästi matkustamatta ristiin rastiin pitkin Eurooppaa. Nurila suunnittelee kiertävänsä jonkin verran maailman cupia sekä osallistuvansa EM-kilpailuihin Belgiassa.

 

—  Maailman cup -kalenterissa on muutama uusi mielenkiintoinen kilpailu Ranskassa ja Saksassa. Järjestäjä otti yhteyttä, koska he haluavat ison tapahtuman, mihin tulee kärkipilotteja. Yksi mielenkiintoinen paikka, mihin myös haluaisin mennä, on Brixenin kenttä Pohjois-Italiassa Alpeilla. Siellä olen ollut 2014. Sen jälkeen sinne ajettiin täyttömaata ja nostettiin kenttä viitisen metriä ylöspäin. Nyt se on toimintakunnossa, ja siellä järjestetään 10 vuoden jälkeen kilpailut. Ne ovat syyskuussa EM-kilpailuiden jälkeen, eikä siellä ole lähellä muita kilpailuja, joten reissu ei kuitenkaan olisi järkevä, hän pohtii.

 

Maailman mestaruuttaan Nurila pääsee puolustamaan vasta vuonna 2025 Amerikassa, koska kilpailu järjestetään kahden vuoden välein.

 

Nurila tekee talvet töitä verstaallaan lennokkien parissa sekä kehittää omaa lennokkiaan.  Hän kuvailee talvea lyhyeksi, sillä töitä pitää tehdä myös kilpailukulujen kattamiseksi. Kilpailutoimintaan, eli kilpailuissa kiertämiseen ja oman lennokin kehittämiseen, voi mennä vuodesta neljä tai viisikin kuukautta.

 

—Kun talvi koittaa ja värkkäilen paljon verstaalla, alan kaivata tien päälle ja kilpailuihin. Kilpailuissa on hauskaa, kun on jotakin, mitä odottaa ja jännittää ja sitten tulee helpotus, kun se on ohi ja on saattanut mennä hyvinkin, Nurila kuvailee.