08.11.2023 Uutiset

Ilmailuliitto toivoo, että Lieksa-Nurmeksen lentokenttä säilyy ilmailukäytössä

 

Suomen Ilmailuliitto toivoo, että Lieksa-Nurmeksen lentopaikka säilyy ilmailukäytössä aurinkoenergiahankkeesta huolimatta. Ilmailuliitto antoi asiasta 6.11.2023 lausunnon Lieksan kaupunginhallitukselle. Ilmailuliitto kehottaa kaupunkia pyytämään asiasta lausunnot eri viranomaisilta, kuten Puolustusvoimilta, Rajavartiolaitokselta, Traficomilta ja liikenne- ja viestintäministeriöltä ennen päätöksentekoa. Lieksa-Nurmeksen lentopaikka sijaitsee Viekissä.

 

Ilmailuliitto huomauttaa, että lentotoiminta ja aurinkoenergian tuotanto voivat hyvin sopia yhteen. Esimerkiksi Kuhmossa näitä toimintoja kehitetään samanaikaisesti.

Ilmailuliitosta lentokentän säilyttäminen ilmailukäytössä on tärkeää sekä ilmailun kehityksen että maailmantilanteen takia. Liito toivoo, että Lieksan kaupunginhallitus ottaa päätöksenteossaan huomioon paitsi kentän käyttäjien tarpeet sekä huoltovarmuus- ja maanpuolustukselliset näkökohdat.

 

Ilmailuliitto arvioi Lieksan lentokentän olevan hyväkuntoinen ja soveltuvan monipuoliseen ilmailukäyttöön ilman merkittäviä investointitarpeita. Lentokenttä on merkittävä paikallisille ilmailijoille ja niille, jotka pysähtyvät siellä matkalennoilla.

 

Lentopaikat ovat osa väyläverkostoa. Hallitusohjelmassa huomioidaan lentoasemaverkoston kehittäminen. Ilmailuliitto painottaa, että Lieksa-Nurmeksen lentokenttä on arvokas, ja sen uudelleenkäynnistäminen myöhemmin olisi haastavaa.

 

Ilmailuliitto tuo esiin myös Itä-Suomen ilmailun kehittämishankkeen, jossa pyritään parantamaan Itä-Suomen saavutettavuutta ja tukemaan sähköisen lentoliikenteen kehittymistä alueella.

 

Tutustu Ilmailuliiton edunvalvontaan ja lausuntoihin.