20.09.2023 Tiedotteet

Uusi lentokelpoisuusmääräys Rotax 912 ja 914 -moottoreille

Liikenne- ja viestintävirasto (Traficom) on 18.9.2023 julkaissut lentokelpoisuusmääräyksen M 3177/23, BRP-Rotax GmbH & Co KG. Alennusvaihteen magneettitulpan tarkastus / potkurin akselin vaihto. Määräys tulee voimaan 25. syyskuuta, ja sen edellyttämä tarkastus on suoritettava tämän päivämäärän jälkeen ennen seuraavaa lentoa. Tiedot käyvät ilmi Traficomin 18.9. julkaisemasta tiedotteesta.

 

Lentokelpoisuusmääräyksen antamisen taustalla on EASAn Emergency AD 2023-0156-E sekä moottorin valmistajan saman sisältöinen huoltotiedote. Moottorin valmistajan tuotantolinjalla olleen häiriön seurauksena tietyn erän potkurin akseleissa saattaa olla valmistusvirhe, joka voi johtaa potkurin akselin laakerien tavallista nopeampaan kulumiseen ja sitä kautta moottorin käyntihäiriöihin. Tämän vuoksi määräyksellä määrätään pakolliseksi moottorin alennusvaihteen magneettitulpan toistuva tarkastus niihin moottoriyksilöihin, joissa virheellisen valmistuserän potkurin akseli on asennettuna, sekä vaihtamaan viallinen potkurin akseli siirtymäajan kuluessa.

Lue lisää Traficomin sivuilta