12.08.2023 Uutiset

Kettunen ja Sorri purjelennon Euroopan mestareiksi

Juha Sorri

Suomalaisjuhlaa Puolan taivaalla – Juha Sorri ja Simo Kettunen uudet Euroopanmestarit 20-metrin kaksipaikkaisluokassa

 

Suomalaisen kilpapurjelennon menestys jatkui Puolan Lesznossa järjestetyissä purjelennon EM-kilpailuissa. Suomen purjelentomaajoukkueen pilotit Juha Sorri ja Simo Kettunen saavuttivat EM-kultaa lentäen 20 metrin 2-paikkaisluokassa yhtenä miehistönä.

 

Juha Sorri on Suomen edustusjoukkueen kokenein urheilija ja lentänyt kansainvälisellä huipulla jo yli 30 vuoden ajan. Nyt saavutettu EM-kulta on Sorrin toinen arvokisamitali, edellinen MM-pronssi on vuodelta 2018.

 

Simo Kettunen lensi ensimmäisiä kansainvälisiä arvokisojaan. Kettunen on toiminut aiemmin Suomen purjelentomaajoukkueen päävalmentajana useiden vuosien ajan.

 

Lesznon EM-kilpailuja hallitsivat tällä kertaa hyvin epävakaat ja vaativat sääolosuhteet. Sorri & Kettunen siirtyivät kokonaiskilpailun johtoon kolmannen kilpailupäivän jälkeen. 20 metrin luokassa saatiin kokoon kaikkiaan kahdeksan kilpailupäivää. Kultamitali varmistui EM-kilpailun viimeisenä päivänä perjantaina, jolloin 20m-kaksipaikkaisluokka lensi 475 kilometrin mittaista nopeustehtävää. Sorri & Kettusen vahvuus oli tasaisuus ja onnistuminen jo kilpailun ensimmäisenä päivänä paransi kaksikon mahdollisuuksia saavuttaa kultamitali.

Simo Kettunen