08.08.2023 Uutiset

Immolassa hypättiin Suomen ennätys

Ensimmäinen timanttimuodostelma valmistui noin 2 500 metrin korkeudessa. Kuva: Ilari Karppinen

 

 

Kupukuviohyppääjät rikkoivat keväällä hyppäämänsä Suomen ennätyksen Immolassa tekemällä kaksi pistettä yhdeksän hengen kuviolla. Ennätysmuodostelmat onnistuivat päivän toisella hypyllä. Ryhmä hyppäsi neljän kilometrin korkeudesta avaten varjot heti. Ensimmäinen timanttimuodostelma oli valmiina 2 500 metrissä. Muodostelma purettiin ja hyppääjät vaihtoivat paikkaa ennen toista muodostelmaa. Se tuli valmiiksi juuri ennen purkukorkeutta eli noin 1 100 metrin korkeudessa.

 

Ennätyksessä hyppäsivät Pasi Pirttikoski, Jukka Rönkkö, Markus Rytömaa, Heikki Kammonen, Jari Lehti, Salla Kalsi, Marko Paukkunen, Terhi Lehtonen ja Matti Pirttikoski. Hypyn dokumentoi Ilari Karppinen, joka hyppäsi muodostelman takana videokameran kanssa.

 

Edellinen Suomen ennätys oli kahden pisteen seitsemän hengen muodostelma joka hypättiin keväällä Evorassa Portugalissa. Pasi Pirttikoski Hämeen Laskuvarjourheilijoista toimi organisaattorina molemmissa ennätyksissä.