28.07.2023 Uutiset

Toinen Suomen ennätys laskuvarjohypyissä

Ilmasirkus, Teemu Hietakari, Simo Leminen ja Jani Lyttinen voittivat ylivoimaisesti SM-kilpailut. Kuva: Pasi Pirttikoski

Ilmasirkus -joukkue Tampereen Laskuvarjokerholta hyppäsi 29 pisteen uuden Suomen ennätyksen Asikkalassa Vesivehmaalla pidettävissä SM-kilpailuissa. Ennätys onnistui seitsemännellä kierroksella. Ilmasirkus, Teemu Hietakari, Simo Leminen ja Jani Lyttinen ovat hallinneet CF 2-way sekvenssiä yli 10 vuotta. Joukkue voitti ylivoimaisesti SM-kilpailut. Toiseksi sijoittui Hämeen Laskuvarjourheilijoiden Puolikas timantti -joukkue. Pronssia sai Hiomaton timantti -joukkue, joka myös edusti paikallista kerhoa.

 

CF 2-way sekvenssissä, eli kupukuviohypyissä hyppykorkeus on 2 450 metriä. Joukkueella on 60 sekuntia aikaa tehdä ensimmäinen muodostelma ja sen purusta alkaa 60 sekunnin työskentelyaika. Sääntöjen mukaiset otteet otetaan hyppykaverin avatusta varjosta jalalla. Myös tukiote kädellä on sallittu. Ennätyshyppy joukkueen en tarvinnut siirtyä ylhäältä alas vaan kaikki pisteet tehtiin pysyen samassa asetelmassa eli sama henkilö oli koko ajan ylempänä muodostelmassa.

 

SM-kilpailut alkoivat torstai aamulla ja jatkuvat aina lauantain iltaan saakka. CF 2-way sekvenssissä on mukana neljä joukkuetta. WS, eli Wing Suit kilpailu on kesken. WS sarjassa on mukana seitsemän hyppääjää.

 

Hämeen Laskuvarjourheilijoiden kupukuviohyppääjät suuntaavat SM-kilpailujen jälkeen Immolaan. Siellä pidettävällä ennätysleirillä on tarkoitus rikkoa keväällä Portugalissa hypätty kahden pisteen 7-way täyspurkusarjassa. Ennätystä yritetään 2.–5.8.