27.07.2023 Uutiset

Suomen ennätys laskuvarjohypyissä

Asikkalassa Vesivehmaalla hypättiin SM-kilpailuiden ensimmäisenä kilpailupäivänä uusi naisten CF 2-way sekvenssin Suomen ennätys, neljä pistettä aikaan. Edellinen ennätys oli kaksi pistettä. Ennätys tuli neljännellä kilpailukierroksella. Kilpailuissa hypätään kahdeksan kierrosta.

 

Salla Kalsi ja Terhi Lehtonen olivat ennätysjoukkueen suorittavia jäseniä Kristiina Tiilaksen hypätessä kuvaajana. Heistä Kalsi ja Tiilas edustavat paikallista Hämeen Laskuvarjourheilijat seuraa Lehtosen edustaessa Skydive Finland seuraa. CF 2-way sekvenssissä, eli kupukuviohypyissä hyppykorkeus on 2 450 metriä. Joukkueella on 60 sekuntia aikaa tehdä ensimmäinen muodostelma ja sen purusta alkaa 60 sekunnin työskentelyaika. Sääntöjen mukaiset otteet otetaan hyppykaverin avatusta varjota jalalla. Myös tukiote kädellä on sallittu.

 

SM-kilpailut alkoivat torstai aamulla ja jatkuvat aina lauantain iltaan saakka. CF 2-way sekvenssissä on mukana neljä joukkuetta. WS, eli Wing Suit hyppyjä ei ole pystytty vielä aloittamaan pilvien takia. WS sarjassa on mukana seitsemän hyppääjää.

 

SM-kilpailuja on mahdollista seurata Vesivehmaan lentokentällä. Siellä on mahdollista seurata livetuomarointia.  Kilpailuhypyt alkavat 9.00 ja jatkuvat iltaan saakka kelien salliessa.