30.05.2023 Uutiset

Lassi Nurila voitti radio-ohjattavien taitolennokkien Maailman Cup:in osakilpailun Belgiassa

Lassi Nurila voitti Maailman Cupin osakilpailun.

Radio-ohjattavien taitolennokkien Maailman Cup -kiertueen aloitti Belgian Grandrieussa 27.–28.5. käyty 29th International Criterium F3A -kilpailu. Mukana oli 42 osallistujaa 11 eri maasta. Suomea edusti Lassi Nurila.

 

–Kahden vuoden välein vaihtuvat lento-ohjelmat olivat tuttuja jo edellisvuodelta. Kalustopuolella ei mitään mullistavaa. Melkein kaikki käyttävät kierroslukukontrolloitua nopeudensäädintä, joka on viime vuosien uusi juttu, Lassi Nurila kertoo.

 

Kaikki kilpailijat tekivät kolme lentoa P-23 -ohjelmaa. Sen jälkeen viisi parasta pilottia lennätti finaalikierroksen vaikeampaa F-23 -ohjelmaa. Finaaliin arvottiin uusi lähtöjärjestys.

 

Finaalin aloitti Stephane Carrier (FRA). Hän on ollut EM ja MM finalisti 15 vuotta sitten, nyt pitkän tauon jälkeen taas mukana kisoissa ja heti mukana kärkikamppailussa, finaalin suhteutetut pisteet 956.78. Toisena lennätti Stefan Kaiser (LIE). Hän on varma pilotti ja aina hyvä. Finaalissa muihin verrattuna hän kärsi enemmän turbulenssin aiheuttamista pompuista, lentonopeus oli ehkä hieman liian pieni. Pisteitä 944.59. Kolmantena lennätti Lassi Nurila (FIN). Lento oli tasainen ilman suurempia virheitä. Lennosta parhaat pisteet olivat 1000.00. Neljäntenä lennätti Sandro Matti (SUI). Hänen lentotyyli sopii loistavasti haastavaan keliin. Lento on erittäin jämptiä, pikku miinusta tuli sujuvuudesta, näyttävyydestä ja geometriasta. Finaali huipentui alkukierrokset voittaneen Christophe Paysant Le- Rouxin (FRA) lentoon. Hänellä oli pikku haparointia muun muassa integroiduissa liikkeissä. Valitettavasti hän joutui keskeyttämään syöksykierteessä sammuneen moottorin takia. Neljä ohjelmasarjan viimeistä liikettä jäi tekemättä, pisteitä hän sai 777.42.

 

Kilpailua tuomaroi seitsemästä eri maasta tuleva 10 hengen paneeli. Pisteille tehdään yksittäisten tuomareiden mahdollisesti tekemää puoltamista tai sorsimista poistava TBL-laskenta. Kilpailun voitti Lassi Nurila kokonaispistein 2993.50. Toiseksi tuli Sandro Matti (SUI) 2936.71 ja kolmanneksi Stephane Carrier (FRA) 2899.04

 

Seuraava kilpailu käydään tulevana viikonloppuna Itävallassa.