28.05.2023 Uutiset

Turun lentonäytöksen päästöjä kompensoidaan puita istuttamalla

Teksti Matti Pirhonen, kuvat Creative Commons

Suomen Ilmailuliiton päälentonäytöksen Turku Airshown aiheuttamia ympäristövaikutuksia pyritään vähentämään.

 

Lentämisen ympäristövaikutukset yhteensä ovat kaksi prosenttia koko maailman päästöistä. Siitä lentonäytösten osuus on mitättömän pieni osa. Silti lentonäytösten päästöjä pohditaan jo näytöksiä järjestettäessä. Jokainen prosentti on tärkeä ilmastokriisin keskellä eläessämme.

Tutkimusten mukaan 70 prosenttia lentonäytösten ympäristövaikutuksista tulee yleisöstä, pääosin yleisön saapumisesta ja osallistumisesta. Vain 30 prosenttia tulee itse lentämisestä. Siksi lentonäytöksissä on alettu pienentää juuri yleisöstä johtuvaa ympäristökuormaa.
Lue  Ilmailu-lehdestä lisää Suomen Ilmailuliiton päälentonäytöksen Turku Airshown ympäristövaikutusten pienentämisestä.