25.05.2023 Uutiset

Suomen Ilmailuliiton päälentonäytöksessä Hornetilla esiintyy Ilmavoimien kapteeni Henri Toppari

Henri Toppari. Kuva: Anne Torvinen, Ilmavoimat

Teksti ja kuvat Anne Torvinen, Ilmavoimat

 

Ilmavoimien vuoden 2023 F/A-18 Hornet -esityslentäjä on kapteeni Henri Toppari Lapin lennostosta.

 

Kapteeni Henri Toppari palvelee lennon- ja ilmataistelunopettajana Hävittäjälentolaivue 11:ssä Lapin lennostossa. Kutsutunnusta (call sign) KIF tottelevalle miehelle on kertynyt 11 lennostovuoden aikana Hornet-lentotunteja yli tuhat. Tänä vuonna Toppari lentää Hornetia normaalien työtehtäviensä lisäksi myös Ilmavoimien pääesityslentäjän roolissa.

 

–Vaikka Hornet-esityslentäjäksi valitaankin aina kokeneemman kaartin kuskeja, täytyy myöntää, että yllätyin, kun tulin valituksi tehtävään. Luulin, että osaltani juna olisi jo mennyt, mutta valinta oli mahtava kunnia, Toppari kertoo.

 

Tänä vuonna varaesityslentäjä on kapteeni Petteri Kairinen Karjalan lennostosta.

 

Henri Topparin fiiliksistä Hornetin esityslentäjänä kerrotaan lisää Ilmailu-lehdessä.