09.05.2023 Uutiset

Uusi Suomen ennätys laskuvarjohypyissä

Salla Kalsi, Pasi Pirttikoski, Matti Pirttikoski, Terhi Lehtonen, Heikki Kammonen, Jari Lehti ja Markus Rytömaa.

 

 

Uusi SE on hypätty 5.5. Evorassa Portugalissa. Ryhmä suomalaisia CF-hyppääjiä osallistuu European Spring Fling hyppytapahtumaan. Tapahtumassa on vajaa 30 osallistujaa kahdeksasta eri maasta. Suomalaisia on mukana seitsemän.

 

Suomalaisryhmä hyppäsi kahden pisteen 7-way-täyspurkuhypyn. Ennätys onnistui ensimmäisellä yrityksellä. Hyppykorkeus oli 4 400 metriä ja hyppykoneena Cessna Caravan. Ensimmäinen muodostelma valmistui noin 3 600 metrin korkeudessa ja toinen noin kilometrin alempana. Näillä kupukuviohypyillä varjot avataan heti koneesta lähdön jälkeen ja muodostelma tehdään ottamalla otteet hyppykaverin varjosta. Muodostelma kuvataan ilmassa videolla.

 

Tällä kertaa tuomarit olivat kotimaassa ja tuomarointi tapahtui internetin välityksellä. Edellinen ennätys oli tehty kuudella hyppääjällä.

 

Hypyssä oli mukana Pasi Pirttikoski, Markus Rytömaa, Heikki Kammonen, Matti Pirttikoski, Jari Lehti, Salla Kalsi ja Terhi Lehtonen. Heistä kuusi ensimmäistä edustaa Vesivehmaalla toimivaa Hämeen Laskuvarjourheilijat -yhdistystä ja Terhi Lehtonen Skydive Finland -seuraa, joka toimii Utissa. Hollantilainen Herman Slot toimi kuvaajana ja saksalainen Peter Pfalzgraf oli ennätyksen virallinen valvoja.