04.05.2023 Tiedotteet

Suomen Urheiluilmailuopisto kokonaan Ilmailuliiton omistukseen

 

Suomen Urheiluilmailuopisto perustettiin vuonna 1979 Ilmailuliiton 60-vuotisjuhlan kunniaksi Tavoitteena oli perustaa ilmailulle oma, lakisääteinen urheiluopistonsa. Tämä ei kuitenkaan onnistunut, vaan rahoitus jouduttiin hankkimaan aluksi valtiolta ja sitten Ilmailuliitolta vuosittain erikseen. 

 

Liitto päätti syksyllä 1993, että liiton ja opiston päällekkäisestä koulutuksesta luovutaan, ja kaikkea harrasteilmailun koulutustoimintaa ruvetaan johtamaan liitosta. Opiston tehtäväksi jäi käytännön edellytysten luominen kurssitoiminnalle. 

 

Vuonna 2016 liiton hallitus suunnitteli Opiston toimintaan merkittäviä muutoksia. Ajatus oli, että Opiston yleisjohtaminen tuotetaan Ilmailuliiton puolelta. Silloin todettiin, että yhteistyökumppaneiden verkosto on rakennettava uudelleen lajikohtaisesti,  lento- tai koulutuspaikkakohtaisesti sekä kurssityyppikohtaisesti. Henkilöstö piti keskittää samaan paikkaan ja ostaa koulutuspalveluita myös kokonaan muilta organisaatioilta. 

 

Ilmailuliitto tarkasteli vuonna 2021 strategiatyön osana liiton konsernirakennetta ja koulutusjärjestelyitä. Ilmailuliitto päätti hankkia Opiston kokonaan omistukseensa. Lopen kunta ja Räyskälä-säätiö myivät osuutensa liitolle jo vuonna 2022 ja Jämi-säätiö 3.5.2023. Ilmailuliitolla on nyt täysi näkyvyys opiston toimintaan, ja koulutustoimintaa suunnitellaan uuden tilanteen pohjalta.

 

Lisätietoja

Timo Hyvönen, puheenjohtaja Suomen Ilmailuliitto ry

timo.hyonen(@)ilmailuliitto.fi