17.04.2023 Uutiset

Innostu ilmailijaksi – nuorisokampanja sai 2000 euron tuen

Tukea myönnettiin myös turvallisuuteen, kilpailuihin ja simulaattoreihin

 

Ilmailuliiton Tukisäätiö tukee tänä vuonna yhteensä 19 000 eurolla ilmailuhankkeita. Säätiö jatkoi edellisvuotisella avustuslinjallaan ja painotti avustusta myöntäessään hankkeita, joissa otetaan huomioon nuorison saaminen ilmailun pariin, ilmailun sähköistäminen ja lentopaikkojen kehittäminen.

 

Ilmailuliittoon vuoden alusta perustettu Nuorisotyöryhmä haki ja sai 2000 euron avustuksen Ilmailuliiton Innostu ilmailijaksi -nuorisokampanjan tekemiseen. Toinen säätiöltä nuorisotyöhön tukea saava taho on Kuopion Ilmailuyhdistys. Sen KIY 100 vuotta -nuorisoprojektia avustetaan 1000 eurolla.

 

Suurimman avustuksen sai Ilmailuliiton Turvallisuustoimikunta, joka käyttää 5000 euroa poikkeamailmoitusjärjestelmän kehittämiseen.

 

Simulaattoreiden suosio näkyy myös avustushakemuksissa.  Tervalentäjät ry sai 2000 euroa Cessna-lentosimulaattorin rakentamiseen oikean koneen runkoon.  Porin Ilmailukerho ry puolestaan edistää purjelentosimulaattoriaan 1000 euron avustuksella.

 

Tukisäätiön potista riitti myös useammalle ilmailukilpailulle: Kuopion Ilmailuyhdistyksen

 

Kaikki myönnetyt avustukset