16.03.2023 Tiedotteet

Ilmailuliitto esittää ultrakevytlentäjän lääketieteellisten kelpoisuusvaatimusten muuttamista

 

Suomen Ilmailuliitto teki esityksen Traficomille  B1-luokan ultrakevytlentäjän lupakirjaoikeuksien käyttöön vaaditun lääketieteellisen kelpoisuustodistuksen korvaamista terveydentilavaatimuksella, joka vastaa ajoneuvon kuljettajan (B-ajokortti) terveydentilavaatimusta.

 

Ilmailuliitto esittää myös, että ilmailulääkärille annettaisiin enemmän oikeuksia myöntää B2-luokan medikaali harkinnanvaraisten poikkeuksien nojalla. Lähtökohtana voisi olla LAPL-medikaalivaatimukset, joihin tapauskohtaisesti harkiten sallittaisiin poikkeuksia.

 

Liitto perustelee esitystään ilmailuharrastajien tasapuolisella kohtelulla ja turvallisuustason säilymisellä.

 

Tutustu Ilmailuliiton edunvalvontaan. Ilmailuliitto on harraste- ja urheiluilmailun valtakunnallinen keskusjärjestö, jonka päätehtävä on edunvalvonta. Liitto antaa lausuntoja ja tekee aloitteita ja esityksiä, joiden tarkoitus on edistää harraste- ja urheiluilmailun mahdollisuuksia Suomessa.