13.01.2023 Uutiset

Urheilugaala Taustavoima 2023 Jorma ”Jokke” Sucksdorff

Jorma Sucsdorff

Suomen Ilmailuliiton hallitus valitsi Ilmailuliiton ensimmäiseksi Urheilugaalan taustavoimaksi Jokke Sucksdorffin. Taustavoima on lajin pitkäaikainen toimija, jonka panos on ollut poikkeuksellisen merkittävä lajissa ja on suurella lajisydämellä ollut mukana lajin kehityksessä.

Lentokapteeni Jorma ”Jokke” Sucksdorff tunnetaan laajasti ilmailupiireissä, jossa hän on ollut mukana jo viitenä vuosikymmenenä. Tähän mahtuu puheenjohtajuuksia ja lennonopettajana toimimista monessa kerhossa.

Ilmailu on erittäin tarkasti säädeltyä ja ilmailumääräykset ovat jatkuvan muutoksen myllerryksessä. Jokke on ollut tekemässä koulutusohjelmia ja mukana ilmailumääräyksien valmisteluissa 80-luvulta lähtien.

Vuonna 2022 Jokke oli mukana Ilmailuliiton turvallisuustoimikunnassa ja ilmatilatyöryhmässä sekä pj. liiton experimental- ja ultrakevyttoimikunnassa.

”Kysytään Jokelta” -lauseen kuulee usein, kun asia koskee ultrakevytlentämistä ja on vaikea. Kertynyttä tietoa hän on auliisti jakanut eteenpäin suurella lajisydämellä.