14.11.2022 Tiedotteet

Ilmailuliitto haluaisi joustavuutta transpondervyöhykkeillä lentämiseen

Ilmailuliiton näkemys on, että olisi hyvä, jos lentoasemien ilmaliikennepalveluyksiköt myöntäisivät transponderivyöhykkeille jostavasti ja mahdollisuuksien mukaan selvityksiä myös ilma-aluksille, joissa ei ole transponderia, jos esimerkiksi ilmatilan liikennetilanne sallii sen. Ilmailuliitto muistuttaa huomioimaan AIP GEN 1.5:ssä mainitut poikkeukset transponderivaatimusten soveltamisesta muun muassa moottorittomiin ilma-aluksiin.

 

Asia käy ilmi Ilmailuliiton 11.11.2022 Traficomille antamasta lausunnosta transponderivyöhykkeitä koskevaan ilmailumääräykseen OPS M1-31. Muutoksessa ehdotetaan EFPO ja EFKT TMA:n lisäämistä määräykseen uusina transponderivyöhykkeinä.

 

Tutustu Ilmailuliiton edunvalvontaan ja lausuntoihin.