11.11.2022 Tiedotteet

Traficom antoi muutetut määräykset lupakirjojen yleisistä määräyksistä ja ultrakevytlentäjän lupakirjasta

Traficom antoi 9.11.  muutetut määräykset PEL M1-4, Lentolupakirjoja koskevia yleisiä määräyksiä sekä PEL M2-70, Ultrakevytlentäjän lupakirja. Nämä määräykset tulevat voimaan 16.11.

 

Määräykseen PEL M1-4 on selvennetty, että erityiskelpuutusten, kuten taitolento- tai vesilentokelpuutuksen, on oltava voimassa silloin kun EASA-lupakirjalla lennetään kansallisen sääntelyn alaista ilma-alusta. Myös ultrakevyille lentokoneille otetaan määräyksellä PEL M2-70 käyttöön taitolento-oikeus siirtymäajan jälkeen, 1. tammikuuta 2024 alkaen.

 

Määräyksellä PEL M1-4 kumotaan purje-, moottoripurje- ja ilmapallolentäjiä sekä hinauslentäjän kelpuutusta koskevat kansalliset lupakirjamääräykset;  näitä kansallisia lupakirjoja on voimassa enää vähän ja myös asianosaiset koulutusorganisaatiot toimivat EU-sääntelyn alaisina. Jatkossa niiden osalta noudatetaan samoja vaatimuksia kuin EU-lainsäädännössä (purjelentoasetus 2018/1976 ja ilmapalloasetus 2018/395), purje- ja moottoripurjelentäjien osalta kuitenkin vasta kolmen vuoden siirtymäajan jälkeen eli 1.1.2026 alkaen.

 

Lue lisää Traficomin uutisista:

PEL M1-4

PEL M2-70