29.10.2022 Uutiset

Ilmailuliiton kultainen ansiomerkki Juha Silvennoiselle

Juha Silvennoinen

 

Suomen Ilmailuliitto ry:n hallitus myönsi postuumisti kultaisen ansiomerkin numero 46 Juha Silvennoiselle tunnutuksena Suomen siviili-ilmailun hyväksi tehdystä työstä. Silvennoiselle on myönnetty liiton pronssinen ansiomerkki vuonna 1998 ja hopeinen ansiomerkki vuonna 2017. Ansiomerkin vastaanotti Juha Silvennoisen leski Heli Silvennoinen Keski-Suomen Ilmailijat ry:n 29.10. järjestämässä yhdistyksen 85-vuotisjuhlatilaisuudessa. Juha Silvennoinen oli kuollessaan 17.4.2022 Keski-Suomen Ilmailijoiden puheenjohtaja ja Suomen Ilmailuliiton edunvalvonta-asiantuntija.

 

Juha Silvennoinen vaikutti monipuolisesti siviili-ilmailussa. Hänen aloitti ilmailuharrastuksensa lennokkien parissa ja jatkoi harrastustaan vuosikymmenten ajan purjelennon, autogyrojen, moottoripurjelennon ja moottorilennon harrastajana ja lennonopettajana. Hän on kouluttanut lupakirjoja kymmenille oppilaille eri harrastuslajeissa. Hän myös rakensi itse experimental-koneen Monnett Sonerai I.

 

Silvennoinen toimi Keski-Suomen Ilmailijat ry:n puheenjohtajana useita vuosia eri jaksoissa. Hän suunnitteli, osallistui ja kantoi vastuuta myös koneiden huolloista sekä yhdistyksen verkostoitumisesta kansallisesti ja kansainvälisesti.  Silvennoinen oli tunnettu henkilö Suomen ilmailupiireissä. Hän osallistui kansallisiin ja kansainvälisiin purjelentokilpailuihin edustaen Suomea sekä Keski-Suomen Ilmailijat ry:tä niissä.

 

Työuransa hän teki Ilmavoimissa ja lennonjohtajana sekä viimeiset vuodet edunvalvonta-asiantuntijana Suomen Ilmailuliitossa.