27.10.2022 Tiedotteet

Ilmailuliitosta Kuusajärvelle ei tule perustaa tilapäistä vaara-aluetta

Kuvituskuva. Kuva: Johan Lofgren

Ilmailuliiton näkemys on, ettei tilapäistä vaara-aluetta Kittilän Kuusajärvelle tule perustaa. Liitto perustelee Traficomille antamassa lausunnossa näkemystään sillä, että ilmatilassa voi vaara-alueen EFD786 – KUUSAJÄRVI perustamisajankohtana 21.11. – 31.12.2022 olla harrastelentotoimintaa.

 

Suomen Ilmailuliitto vastaanotti 13.10.2022 lausuntopyynnön tilapäisen vaara-alueen EFD786 – KUUSAJÄRVI perustamisesta. Liitto huomauttaa, ettei hakemuksen karttakuva anna riittävää kuvaa ilmatilan käytöstä eikä alueen muuta käyttöä ole kuvattu hakemuksessa. Liitto haluaisi tarkemmat kartat sekä selvennyksen ilmatilan tosiasiallisesta käytöstä.

 

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom vastaanotti Radai Oy:n esityksen tilapäisen vaara-alueen perustamisesta ja pyysi 26.10. mennessä muun muassa Ilmailuliitolta lausuntoa asiasta.

 

Tutustu Ilmailuliiton edunvalvontaan ja lausuntoihin.