26.08.2022 Uutiset

Suomeen voittoja varjoliidon PM-kilpailuista

Kuvateksti: Starttihetkeä odotellessa liitäjät pysyttelevät samoissa termiikeissä. Kuva: Sami Pitkäkoski

Jouni Makkonen voitti ja Ari Sahlström oli toinen varjoliidon PM-kilpailuissa avoimessa sarjassa. Kolmanneksi tuli ruotsalainen Dan Girdea. Myös varjoliidon sporttiluokan PM-kullan voitti  Mika Pousi  Kilpailut pidettiin 15.–21.8. Itävallassa.

 

Samassa kilpailussa oli myös varjoliidon SM-kilpailut sekä Nordic Open. Makkonen voitti ja Sahlström oli toinen, kolmanneksi tuli Saksalainen Andreas Malecki.

 

PM kilpailuluokassa oli 73 kilpailijaa, Suomen lisäksi Ruotsista, Norjasta, Tanskasta ja Islannista.
Nordic Open -sarjassa 125 osallistujaa, osallistujia lisäksi Saksasta, Itävallasta, Sloveniasta, Tsekeistä, Romaniasta ja Japanista.

 

–Tuloksiin pitää olla tyytyväinen, kertoo kilpailujen voittaja Jouni Makkonen.

–Ensimmäisen kierroksen minkä voitin, alku oli pitkälti täydellistä, mutta lopussa valitsin hitaamman reitin ja jälkijoukko sai kiinni. Hyvän alun jälkeen oltiin Arin kanssa kuitenkin sen verran karussa, että se riitti. Voittaja on se, jonka pää kestää ja valitsee oikean lentoreitin.

 

–Toisen kierroksen reitin valinta oli silleen huono, että lähdin vuorien kautta, kun olisi voinut vetää suoraan. Mutta se auttoi, kun sain hyvän loppulennon ja olin kolmantena maalissa ja siitä sai hyvät pisteet.
Pohjoismaisittain taisi mennä oikeinkin hyvin? Näyttää siltä että me suomalaiset olemme siirtyneet piirun verran Norjan edelle, aiemmin oli aina toisinpäin, Makkonen sanoo.

 

Miten toiset aina voittaa ja toiset ei?

–Aina on parannettavaa ja tiettyjä ratkaisuja tulee tehtyä hyviä ja huonoja. Ns. mokat pitää unohtaa heti lennon aikana, eli pettymykset pitää voittaa. Ei kannata luovuttaa, vaikka olisikin muita jäljessä. Toteuttamalla omaa kaavaa tarpeeksi ”tunteettomasti” lentää hyvin.

 

Liiton liidintoimikunnan puheenjohtaja Sami Pitkäkoski oli mukana kilpailuissa ja kertoi kilpailujen aikaisen sään olleen haastava.

–Kilpailut jäivät säiden vuoksi kahden päivän mittaisiksi, kolmaskin kisapäivä startattiin, mutta sitä ei pisteytetty koska tehtävä keskeytettiin.

Suomalaisia oli mukana 29, joista kolme naista.

 

 

Mika Pousi voitti sporttiluokan
Myös varjoliidon sporttiluokan PM-kulta tuli Suomeen. Voittaja oli Mika Pousi ja kolmas Jukka Pulkkinen.
Toiseksi lensi ruotsalainen Johan Sjostrom. Sporttiluokassa oli 43 kilpailijaa myös kaikista pohjoismaista.

Tulokset