23.08.2022 Tiedotteet

Kim Toppari kahdeksanneksi purjelennon nuorten MM-kilpailuissa

Mikko Ylihärsilä, Kim Toppari ja Sara Salonen osallistuivat nuorten purjelennon MM-kilpailuihin. Kuva on otettu avajaisissa. Kuva: Otso Kivivuori

 

Purjelennon nuorten MM-kilpailut järjestettiin 30.7-13.8. Tshekin Táborissa. Suomea edustivat Kim Toppari, Sara Salonen ja Mikko Ylihärsilä kerholuokassa. Joukkueenjohtajana toimi Kari Ylihärsilä.

 

Kilpailuissa päästiin lentämään yhteensä 11 päivää poikkeuksellisen hyvissä keleissä. Sää oli oikein otollinen pitkille nopeustehtäville ja kerholuokassakin pysyttiin lähes poikkeuksetta vakioluokan vauhdissa. Taso kilpailuissa oli todella kova ja maastolaskut jäivät vähiin. Suomalaisista Kim Toppari ylsi kahtena kilpailupäivänä päiväpodiumille ja nousi kokonaistuloksissa hienosti kahdeksanneksi. Mikko Ylihärsilä lensi sijalle 35 ja Sara Salonen sijalle 42. Kaiken kaikkiaan kilpailuissa lensi 74 nuorta, joista kerholuokassa 45.