28.07.2022 Uutiset

Suomen joukkue lensi varsin menestyksekkäästi purjelennon EM-kilpailuissa Liettuassa

Menestyneet, kunniakirjalla palkitut: Sami Rissanen, Tapio Tourula ja Harri Hirvola. Kuva: Tarja Forssten

 

Suomen joukkue lensi varsin menestyksekkäästi purjelennon 21. EM-kilpailuissa Liettuan Pociunaissa 2.7. – 16.7.2022.

 

Kilpailuja värittivät erittäin vaihtelevat sääolosuhteet ja niistä aiheutuneet runsaat maastolaskut. Kilpailuissa 46 prosenttia kaikista lennoista päättyi maastolaskuun, mutta onneksi pahemmilta vaurioilta vältyttiin.

 

Suomen joukkueen muodostivat kerholuokassa Tapio Tourula ja Sakari Pyörre. Vakioluokassa Sami Rissanen ja Antti Koskiniemi sekä 15-metrin luokassa Harri Hirvola ja Nuuti Kankare. Joukkueenjohtajana toimi Jarmo Forssten.

 

Kilpailu oli kaikissa luokissa varsin tasaista loppuun asti. Kerholuokan voiton vei yksi ennakkosuosikeista Tsekin Thomas Suchanek. Suomen Tapio Tourulan ollessa neljäs. Vakioluokan voiton vei naapurimaa Ruotsin Jan-Ola Nord, meidän edustajan Sami Rissasen ollessa neljäs. 15-metrin luokan voittaja oli yksi maailman parhaimmista purjelentäjistä Puolan Sebastian Kava, Harri Hirvola oli  viides. Kavalla on kaikkiaan yhteensä 25 Euroopan mestaruutta ja maailmanmestaruutta. Kerholuokan kokonaistuloksissa Sakari Pyörre oli 19. Vakioluokassa Antti Koskiniemi 27. ja 15-metrin luokassa Nuuti Kankare 22. Lisäksi he saavuttivat kaikki hyviä päivätuloksia.

 

Kokonaismenestys oli paras mitä tällä tasolla on koskaan saavutettu, vain mitalit jäivät harmittavan niukasti saavuttamatta.

 

Teksti: Jarmo Forssten, Kuvat Satu Rissanen ja Tarja Forssten

 

Suomen joukkue avustajineen. Kuva: Satu Rissanen

 

Tulokset

Kerholuokka

Vakioluokka

15 metrin luokka