30.05.2022 Tiedotteet

Purjelennon SM-kilpailut järjestetään parhaillaan Lopen Räyskälässä

Purjelennon SM-kilpailu alkoi helatorstaina ja kestää yhteensä 10 päivää. Sateisen sään vuoksi vasta sunnuntaina päästiin lentämään ensimmäisen kerran kisatehtävää. Kilpailussa on kolme luokkaa: Kerholuokka, Racing-luokka ja Avoin luokka. Osallistujia on yhteensä 30. Kilpailuja voi seurata osoitteessa https://www.rayskala.fi/smkisat/

 

Purjelentokilpailussa lentäjille annetaan joka aamu sään mukainen lentotehtävä. Illalla kilpailija palauttaa tiedoston, johon purjekoneen GPS-loggeri on tallentanut matkan tiedot: kuinka nopeasti ja korkealla on lentänyt ja milloin saavutti maalin. Tiedostoon tallentuneiden tietojen perusteella kilpailijalle annetaan päivän pisteet. Koko kilpailun omassa luokassaan voittaa se, joka kerää kilpailun aikana yhteensä eniten pisteitä. Lopputulosten perusteella osallistujista valitaan Suomen edustajat vuoden 2023 EM- ja MM-kilpailuihin.

 

Sunnuntain 29.5. kilpailupäivän jälkeen kerholuokkaa johtaa Tapio Tourula, racing-luokkaa Kristian Roine ja  avointa luokkaa Mikko Nurminen.