20.04.2022 Tiedotteet

Traficom julkaisi muutoksia ilmatilaa koskeviin ilmailumääräyksiin

Traficom on 24.2. julkaissut kolmeen ilmatilaa koskevaan ilmailumääräykseen muutoksia, jotka tulevat voimaan AIRAC-päivänä 21.4.2022.

 

Määräyksen OPS M1-28 muutoksella perustetaan muutamia uusia vaara-alueita sekä muutetaan alueiden jaottelua. Määräyksen OPS M1-17 muutoksella perustetaan uudet radiovyöhykkeet (RMZ) Kauhavan, Pyhtään, Sodankylän ja Kiikalan lentopaikoille. UAS-ilmatilavyöhykkeitä koskevan määräyksen OPS M1-29 muutoksella perustetaan yksi uusi kieltävä UAS-vyöhyke Yhdysvaltain suurlähetystön ympärille, rajoittavia vyöhykkeitä Rajavartiolaitoksen, eduskunnan sekä kahden sairaalan tarpeisiin, ja sallivia vyöhykkeitä Ilmatieteen laitoksen, Suomen Ilmailuliitto ry:n ja Insta ILS Oy:n aloitteesta lähinnä tutkimus- ja kokeilutarkoituksiin sekä harrasteilmailua varten.

 

Tarkemmat tiedot uutisissa

OPS M1-28

OPS M1-17

OPS M1-29