20.01.2022 Uutiset

Lennokkilajin kunniapalkinnot 2021 Linkosalolle ja Koskensalolle

Lennokkitoimikunta palkitsi Tapio Linkosalon Pohjolan malja -palkinnolla ja Aurora Koskensalon Pilvenveikkojen maljalla.

 

Tapio Linkosalo, Pohjolan malja 2021

Lennokkitoimikunta palkitsi Tapio Linkosalon Pohjolan maljalla kilpailusaavutusten ja lennokkiurheilijaksi soveltuvuuden perusteella.

 

Tapio Linkosalo voitti SM-kultaa vapaastilentävien sisälennokkien F1D -luokassa. Suomen Cupin voitot tulivat vapaastilentävien sähkömoottorilennokkien F1Q- ja pikkulennokkien F1H- sekä peruslennokkien luokissa. Suomen Cup hopeaa tuli vapaastilentävien sisälennokkien F1M- ja vapaastilentävien pikkulennokkien P-30 -luokissa.

 

Tapio Linkosalo on toiminut idearikkaasti ja uupumatta vapaastilentävien lennokkien harrastamisen hyväksi. Hän on kekseliäällä tavalla soveltanut uusinta materiaaliosaamista, elektroniikkaa ja rakenneratkaisuja ja kehittänyt näin lajia edelleen.

 

Tapio Linkosalo tunnetaan aktiivisena ja rakentavana kirjoittajana harrastajien internetsivuilla kotimaassa ja ulkomailla. Hän tukenut ja ohjannut muita harrastajia myös käytännössä, muun muassa toimimalla lajiryhmässä, järjestämällä kilpailuja ja vapaamuotoisia kursseja lajin pariin haluaville.

 

Tapio Linkosalon huippuosaamista ovat kumimoottorilennokit. Hänen pitkäaikaiset ja järjestelmälliset tutkimuksensa ja osaamisensa on tunnustettu ympäri maailman. Linkosalo saavutti  Suomen ennätyksen F1D-luokassa syyskuussa 2021, mikä on merkittävä tulos. Linkosalon kansainvälinen, huipputason kilpailu-ura on kestänyt  lukuisia vuosia.

 

 

Aurora Koskensalo, Pilvenveikkojen malja 2021

Lennokkitoimikunta palkitsi Aurora Koskensalon Pilvenveikkojen maljalla. Maljalla voidaan palkita alle 22-vuotias, menestynyt  lennokkiurheilijatulokas.

 

Aurora Koskensalo voitti radio-ohjatuttujen taitolennokkien F3A Sport -luokan Suomen Cupin aikuisten sarjassa. Aurora Koskensalon innostunut ja ennakkoluuloton asenne lennokkiharrastusta kohtaan on merkille pantavaa. Hän on nuoresta iästään huolimatta saavuttanut kilpailumenestystä ja ottanut paikkansa muun muassa taitolennokkien harrastajien yhteisössä osoittamalla lajin vaatimaa määrätietoisuutta niin tietämyksen hankinnassa kuin lennätystaidon harjoittelussa.

 

Aurora Koskensalolla on palava innostus ilmailuun. Hän on halunnut tuoda osaamistaan harrastajayhteisön hyväksi avustamalla Ilmailu-lehteä. Hänen kirjoituksensa ovat valoisia ja positiivisia; niistä heijastuu harrastaja, joka on löytänyt ja sisäistänyt lennokkiharrastuksen parhaan ytimen.

 

Lennokkien SM kilpailutulokset 2021
Pohjolan Malja
Pilvenveikkojen Malja