lukeaksesi lehdessä julkaistut artikkelit
Kirjaudu jäsentunnuksilla
28.12.2021 Tiedotteet

Kutsu liikenne- ja viestintäministeriön digi-ilmailun sidosryhmätilaisuuteen 27. tammikuuta

Liikenne- ja viestintäministeriö järjestää digi-ilmailun sidosryhmätilaisuuden. Tilaisuudessa asiantuntijat kertovat digi-ilmailusta ja osallistujilla on mahdollisuus keskustella aiheesta. Tilaisuus järjestetään Teams-kokouksena 27. tammikuuta kello 10.30–12.30.     Tilaisuuteen ilmoittaudutaan maanantaihin 24.1.2022 mennessä. Tarkempi ohjelma lähetetään lähempänä tilaisuutta.

 

Liikenne- ja viestintäministeriö kutsuu sinut ja organisaatiosi edustajia kuulemaan ja keskustelemaan siitä, miten he edistävät ilmailun palveluiden kehittymistä uusia teknologisia ratkaisuja hyödyntäen. Tavoitteena on, että digi-ilmailun toimijoilla on mahdollisuus verkostoitua parhaiden käytäntöjen jakamiseksi ja alan kehityksen nopeuttamiseksi.

 

Liikkuminen on murroksessa niin maalla, merellä kuin ilmassakin. Uudet teknologiat ja datan märän kasvu luovat uusia tapoja järjestää niin ihmisten kuin tavaroiden liikkumista ympäristöystävällisemmin, turvallisemmin ja asiakaslähtöisemmin.

 

Digi-ilmailulla tarkoitetaan vakiintunutta reittiliikennettä haastavaa ilmailua. Käsite kattaa esimerkiksi datan hyödyntämisen yleis- ja harrasteilmailussa, droonien hyödyntämisen logistiikassa ja muussa lentoliikenteen tukemisessa, lentotaksitoiminnan ja uudenlaiset liikkumispalvelut, valvonta- ja pelastustoiminnan, ambulanssilennot, maa- ja metsätalouskäytön sekä lentokoulutuksen.

 

Digi-ilmailu-termin alla olevia alakokonaisuuksia yhdistää datan jakamisen ja hyödyntämisen tuomat mahdollisuudet toiminnan tehostamisessa ja asiakkaiden paremmalla palvelemisella.

 

Lämpimästi tervetuloa!

Laura Eiro

Ylijohtaja, Tieto-osasto

Lisätietoa: Janne Hauta, janne.hauta@gov.fi, puh. 0295 342 322