lukeaksesi lehdessä julkaistut artikkelit
Kirjaudu jäsentunnuksilla
20.12.2021 Uutiset

Sami Hämäläisen Iltalento-kuva voitti Ilmailun kuvakilpailun

Yleisö äänesti Sami Hämäläisen ottaman Iltalento-kuvan Ilmailun kuvakilpailun parhaaksi kuvaksi. Kaikki kolme Hämäläisen kilpailuun lähettämää kuvaa pääsivät myös finaaliin. Voittajakuvaa äänesti 223 henkilöä.

 

Hämäläinen otti kuvan 28. elokuuta moottoripurjekoneen RF-4D Tuulian ensilennolla peruskorjatun moottorin asennuksen jälkeen. Kuvauspaikka on Hiidenvesi Nummelassa.

 

– Moottoria oli koko kesä odotettu ja sitten viikonpäivät asennettu vuosihuollon ohessa. Nousin ilmaan ja kurvasin kohti aurinkoa ja ajattelin wau, mikä näkymä, Hämäläinen kertoo.

 

Hämäläinen päivitti joitakin vuosia sitten työpuhelimensa iPhone 10:ksi, joten hänellä on aina hyvä kamera mukanaan. Hän kertoo, ettei suunnittele lähtevänsä ottamaan kuvia, vaan kuvauskohteet tulevat erilaisissa tilanteissa vastaan.

 

Hämäläinen kuvailee itseään ilmailuvälineiden sekakäyttäjäksi. Häneltä luonnistuu lentäminen purje- ja moottoripurjekoneella sekä moottorikoneella. Työkin liittyy ilmailuun, sillä Hämäläinen on Finnairilla tekniikassa töissä. Lentämisen lisäksi Hämäläinen harrastaa lennokkeja ja kitaransoittoa ja toisinaan myös pienoismallien rakentamista.

 

Ilmailuliitto palkitsi voittajakuvan ottajan Sami Hämäläisen 500 euron lahjakortilla elektroniikkaliikkeeseen. Ilmailukuvakilpailuun lähetettiin yhteensä 47 kuvaa. Mielestään parasta kuvaa kävi äänestämässä 695 henkilöä. Äänestäneiden kesken arvottiin 100 euron lahjakortti elektroniikkaliikkeeseen; sen voitti Paavo Kujala.

 

Kuvakilpailussa toiseksi eniten ääniä sai Kuulento-niminen kuva. Juha Poutiaisen otos sai 119 ääntä. Kolmanneksi tuli 96 ääntä saanut Teemu Petäjäniemen kuva Yhdessä yksin. Kuvat ovat nähtävillä Ilmailu-lehden internet-sivuilla.