lukeaksesi lehdessä julkaistut artikkelit
Kirjaudu jäsentunnuksilla
04.10.2021 Uutiset

Tilapäisen vaara-alueen Pyhtää-Ruukki aktivoituessa on määriteltävä kalusto ja SSR/Flarm-laitteet

 

Suomen Ilmailuliitto toteaa 30.9.2021 Traficomille antamassaan lausunnossa, että tilapäinen vaara-alue EFD713 Pyhtää-Ruukki  sijaitsee Pyhtään ja Kymin lentopaikan läheisyydessä. Se on suunnitelman mukaan voimassa H24.  Alueella operoivaa UAV-kalustoa ei ole lausuntopyynnössä määritelty.

 

Viranomainen on lausuntopyynnössään edellyttänyt alueen aktivointia ohjeistuksen mukaisesti AMC:lle edellisenä arkipäivänä kello 12.00 mennessä. Ilmailuliitto katsoo, että alueen aktivoitaessa ja siitä tiedotettaessa on määriteltävä kulloinkin käytettävän kaluston koko sekä mahdolliset elektroniset tunnistus- ja törmäystä estävät laitteet (SSR/ Flarm).t

 

Lisätietoja

Lausunto SIL_EFD713_Pyhtää-Ruukki

Kartta Pyhtää-Ruukki

Suomen Ilmailuliitto ry on urheilu- ja harrasteilmailun valtakunnallinen keskusjärjestö, jonka tärkein tehtävä on edunvalvonta. Tutustu liiton tekemään edunvalvontaan.