04.10.2021 Uutiset

Räyskälän lentopaikan päälle suunnitellusta tilapäisestä vaara-alueesta ei haittaa

Suomen Ilmailuliiton näkemys on, ettei Räyskälän lentopaikan päälle ja lähiympäristöön suunnitellulla, tilapäisellä vaara-alueella EFD715 Melkutin  ole vaikutusta lentopaikan käytettävyyteen ja muulle liikenteelle. Ilmailuliitto perustelee Traficomille 30.9.2021 antamassaan lausunnossa asiaa harjoituksen ajankohdalla, 4.11.2021. Liitto kuitenkin huomauttaa, että toiminnan aikainen koordinointi ilmailu-VHF-radiolla tulee tapahtua  vain lentopaikan taajuudella 122,650 MHz. Perusteluna tähän on lentoturvallisuus.

Lausunto ja lausuntopyyntö

Suomen Ilmailuliitto ry on urheilu- ja harrasteilmailun valtakunnallinen keskusjärjestö, jonka tärkein tehtävä on edunvalvonta. Tutustu liiton tekemään edunvalvontaan.