22.09.2021 Tiedotteet

Suomen Ilmailuliiton ensi vuoden päälentonäytös järjestetään Porissa

Suomen Ilmailuliiton päälentonäytös 2021 järjestettiin Helsingin Kaivopuistossa elokuussa. Kaivari 21 -näytöksessä oli kymmeniä tuhansia kävijöitä. Kuva: Siri Saarinen

 

 

Suomen Ilmailuliiton vuoden 2022 päälentonäytös järjestetään kesäkuussa Porissa. Näytös järjestetään yhteistyössä Porin kaupungin ja muiden paikallisten toimijoiden kanssa. Ilmailuliiton puolesta kokonaisuuden koordinoinnista vastaa Suomen Ilmailunäytös Oy, joka on Ilmailuliiton kokonaan omistama yhtiö.

 

Suomen Ilmailuliitto ry on urheilu- ja harrasteilmailun valtakunnallinen keskusjärjestö, jonka päätehtävä on edunvalvonta. Ilmailuliiton tavoitteena on edistää ilmailua Suomessa.

 

– Olen hyvin iloinen porilaisten myönteisestä vastaanotosta ilmailunäytökselle. Porilla on pitkä ilmailuhistoria, jota Ilmailuliiton päälentonäytös täydentää. Ilmailuliiton tavoitteena on edistää ilmailua Suomessa. Järjestämme päälentonäytökseen jälleen mielenkiintoisen ja innostavan ohjelman, Suomen Ilmailuliiton puheenjohtaja Timo Hyvönen kertoo.

 

Porin kaupunki toivottaa ilmailunäytöksen lämpimästi tervetulleeksi vuosien tauon jälkeen.

 

– Porissa on järjestetty lentonäytös viimeksi vuonna 1979, joten nyt on jälleen korkea aika nauttia ilmailun riemusta. Reittilentojen lisäksi kaupungissa koulutetaan ja harrastetaan ilmailua lukuisissa lajeissa, ja toivon näytöksen edistävän tätä entisestään, toteaa Porin kaupungin sidosryhmäpäällikkö Janne Vartia.

 

Lentonäytöksestä aiheutuu aina melua. Asia huomioidaan huolella näytöksen suunnittelussa mahdollisimman pienen haitan takaamiseksi. Lentonäytöksen tarkempi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.