lukeaksesi lehdessä julkaistut artikkelit
Kirjaudu jäsentunnuksilla
02.09.2021 Uutiset

Juho Mäntylä teki Suomen ennätyksen Canopy Piloting -lajissa

Kuvassa Juha Mäntylä on kilpailujen nopeus (Speed) -kierroksella. Siinä lennetään  mahdollisimman nopeasti 70 metriä pitkä ja 75 astetta kaartuva rata.

 

Juho Mäntylä teki uuden pituuden Suomen ennätyksen lajissa Canopy Piloting. Alavuden Ilmailukerhoa edustava Mäntylä teki ennätyksen Venäjällä Tanayssa 8.8. – 21.8.2021 järjestetyissä laskuvarjohyppäämisen maailmanmestaruuskilpailuissa. Mäntylän tulos oli 129,40 metriä. Näin ollen hän myös paransi reilulla kymmenellä metrillä omaa entistä ennätystään 117,87 metriä.

 

Canopy Piloting koostuu kolmesta eri osa-alueesta: pituus, nopeus ja aluetarkkuus. Lisäksi erillisenä lajina on Canopy Piloting Freestyle. Pituudessa lennetään laskuvarjolla vesialtaassa olevien porttien läpi, otetaan vesikosketus jalalla ja pyritään laskeutumaan radalle mahdollisimman kauas porteista.