lukeaksesi lehdessä julkaistut artikkelit
Kirjaudu jäsentunnuksilla
19.08.2021 Tiedotteet

Määräyksellä perustettavat miehittämättömän ilmailun UAS-ilmatilavyöhykkeet vuodelle 2022

Traficom on avannut mahdollisuuden hakea miehittämättömän ilmailun kieltävien, rajoittavien tai sallivien UAS-ilmatilavyöhykkeiden perustamista määräyksellä enintään kolmeksi vuodeksi kerrallaan. Asiaa koskevaa määräystä OPS M1-29 on tarkoitus päivittää seuraavan kerran keväällä 2022. Hakuaika päättyy 30.9.2021.

 

Olemassa olevat sekä kieltävät että sallivat UAS-ilmatilavyöhykkeet säilyvät sellaisenaan. Ilmailuliiton Lennokkitoimikunta koordinoi lennätyspaikkojen UAS-vyöhykeasioita. Niitä kerhoja ja lennätyspaikkojen pitäjiä, jotka haluavat muutoksia olemassa oleviin tai perustaa uuden UAS-sallivan vyöhykkeen, pyydetään olemaan yhteydessä Lennokkitoimikunnan määräystyöryhmään.